Kinderdagopvang Kierewam

Kinderdagopvang Kierewam

onderdeel van Kindercentrum Kierewam

Op Kindercentrum Kierewam zijn twee verticale groepen kinderdagopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Er is tevens een gecombineerde peuterspeelzaal/peuteropvang groep 2-4 jarigen (’t Hummelhoekje).  Daarnaast is er ook buitenschoolse opvang (BSO) voor 4-12 jarigen. De kinderopvang van Kierewam voor de 0 tot 4 jarigen is alle werkdagen geopend van 7.00 – 18.00 uur. Vervroegde en verlengde opvang (voor 7.00 uur en na 18.00 uur) is mogelijk.  Kinderen kunnen ’s ochtends ontbijten en ’s middags warm eten op de groep.

Kierewam is gelegen in de wijk Burgerenk in Epe en bevindt zich naast de christelijke basisschool de K. Norelschool. Met deze school vinden ook regelmatig gezamenlijke activiteiten plaats, zoals gezamenlijke peuter/kleuterochtenden.

Activiteiten kindercentrum Kierewam

Kierewam is een ruim opgezet kindercentrum, met een mooie grote en lichte hal. Onze vier groepen komen allemaal uit op de hal. Die fungeert dan ook als gezamenlijke ontmoetingsruimte, maar is eveneens een plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Zo spelen de kinderen graag met de ontdektafel gevuld met materiaal. In de hal staan ook een klim- en klautertoestel en andere gymmaterialen om de motorische vaardigheden verder te stimuleren en ontwikkelen.

We hebben een prachtig podium waar kinderen graag een voorstelling geven of een dansje doen. Ook is er in de hal ruimte om de kinderen van de kindervang te laten spelen met de oudere kinderen van de BSO. De kinderen van de BSO voeren op het podium met regelmaat iets op, waar de allerkleinsten graag naar kijken.

Babyspecialisten

De groepen op Kierewam zijn lichte ruimtes en sfeervol ingericht met diverse, uitdagende speelhoeken gericht op verschillende leeftijden. Met name voor baby’s vinden wij het belangrijk met ouders af te stemmen wat het ritme thuis is, zodat dit ritme op de kinderopvang kan worden overgenomen. We gaan er vanuit dat kinderen van elkaar leren. Oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Jongere kinderen leren veel van de oudere kinderen. Broertjes en zusjes kunnen samen in de 0-4 jaar groep. Ook is het mogelijk om uw kind ’s ochtends te laten ontbijten of warm te laten eten op de groep.

Voor baby’s is er op beide groepen een speciale babyhoek met ontwikkelingsmateriaal afgestemd op de jongste kinderen. Alle pedagogisch medewerkers van onze kinderdagopvanglocaties hebben daarnaast ook een specifieke scholing voor de baby-opvang gevolgd.

Koppel-Swoe biedt kinderopvang in Epe, Emst, Oene en Vaassen voor kinderen van 0-13 jaar. Bekijk hier onze locaties.

Thematisch werken op Kierewam

We werken binnen de kinderopvang themagericht. We werken met thema’s die dichtbij de leefwereld van kinderen staan. De kinderen houden zich steeds enkele weken met een bepaald onderwerp bezig. Zij maken er kennis mee, praten erover, spelen met toepasselijk materiaal, enzovoorts. De pedagogisch medewerkers zijn VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) geschoold en kijken naar de specifieke behoeftes van het kind en passen daarop activiteiten aan. De eigen fantasie en creativiteit van de kinderen staan altijd voorop. Onze pedagogisch medewerkers doen daarom zo weinig mogelijk ‘voorwerk’ en gebruiken zo min mogelijk voorbewerkte voorbeelden.

Tijdens het werken met kinderen kijken we vooral naar het proces. Welke ontwikkeling maakt een kind door? Ontdekt het kind nieuwe dingen? Is er verwondering over bepaalde zaken? Niet het eindresultaat is belangrijk, maar het proces naar dit resultaat toe. Deze processen worden ook regelmatig vastgelegd. Dit om aan ouders te kunnen laten zien welke ontwikkeling de kinderen doormaken.

Van ieder kind houden we een portfolio bij met verhaaltjes over het kind van onze pedagogisch medewerkers, foto’s en knutselwerken. De portfolio mappen staan op de plank in de centrale hal. Als ouder kun je de map op elk gewenst moment inzien. Gaat je kind naar de basisschool? Dan krijg je map mee naar huis. Een prachtige herinnering aan de kinderdagopvang tijd!

 

Buitenspelen

Alle groepen op Kierewam hebben hun eigen speelplein. Wij vinden het belangrijk dat kinderen veel buiten zijn en spelen. Onze pleinen zijn zo ingericht dat kinderen vrij spelen en ontdekken en hun motoriek stimuleren. Zo lopen kinderen op ons plein bijvoorbeeld op het gras, door het zand en door houtsnippers. Er zijn verschillende (loop) fietsjes waar de kinderen ook graag mee spelen.

Ieder kind is uniek!

Een kind moet de kans krijgen om op eigen niveau de wereld om zich heen te ontdekken.

Binnen Koppel-Swoe gaan wij ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Wij willen daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid van de kinderen en bij de fase waarin zij zich bevinden. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en met het kind om. We hebben respect voor elkaar. In onze rijke leeromgeving stimuleren wij de kinderen om zelf te ontdekken. We bieden een uitdagende groepsruimte en buitenruimte aan met verschillende materialen.

Kindercentrum Kierewam

Kerkenveld 10-12
8162 JV Epe
tel: 0578-67 60 60
email: kierewam@koppelswoe.nl

Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang 162124971
KvK 000039810208

Wie vangt mijn kind op?

ons team van enthousiaste medewerkers

Nieuws van kinderdagopvang Kierewam

‘Wij gaan naar de bloemenwinkel’ bij...

15 april 2024
Deze week zijn we gestart met het thema ‘Wij gaan naar de bloemenwinkel’ bij de Kwick en Kidz-groep. De eerste week stond in het teken...
Meer lezen?

Thema ‘Ik kan het zelf’ bij...

26 maart 2024
De komende weken staat in de Kidz en Kwick groep het thema ‘Ik kan het zelf’ centraal. Tijdens deze periode zullen we de zelfredzaamheid van...
Meer lezen?

Feest vieren bij kindercentrum Kierewam

29 februari 2024
Het thema ‘wij vieren feest’ bij de kinderen van de dagopvang van Kierewam zit erop. Vijf weken lang stonden in het thema van feest vieren....
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze locaties eens

© 2024 Media Magneet