Kabouter Spillebeen

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Peuteropvang Kabouter Spillebeen

Kabouter Spillebeen is een kleinschalige peuteropvang, gevestigd in het Kulturhus in Oene. We hebben daar onze eigen, gezellig ingerichte ruimte met verschillende hoeken en een eigen, omheind buitenterrein. Ook maken de peuters gebruik van de hal en het podium van ’t Kulturhus.

Onze ruimte is knus en gezellig en heeft verschillende hoeken. Zoals een huishoek, een bouwhoek, een bank om lekker te lezen of je speelt lekker op de Wobbel. Aan tafel spelen kinderen een spelletje of tekenen, verven of knutselen.

In onze peuteropvang gebruik we zoveel mogelijk materialen, die onze kinderen tegen komen in hun dagelijkse leven. Zo zijn er in de huishoek bijvoorbeeld echte pannen, bekers en bestek. En vind je regelmatig biks en hooi in onze bouwhoek met (plastic) dieren.

 

Ritme en eigen inbreng

We bieden de kinderen structuur door op onze peuteropvang te werken met vaste gezichten op de groep en het aanhouden van een herkenbaar ritme. Zo beginnen we in de kring, zingen samen liedjes, spelen binnen en buiten en eten en drinken in de kring. We werken regelmatig met thema’s, zoals bijvoorbeeld de zomervakantie en passen onze hoeken dan aan door bijvoorbeeld een ijscokraam in de groep te hebben. Er is altijd ruimte voor de eigen inbreng van de kinderen. Dat vinden we belangrijk en daar passen we ons aanbod op aan. We werken regelmatig in kleinere groepjes, om kinderen extra aandacht of juist extra uitdaging te geven.

Als aanvulling op de thema’s die aan bod komen, maken we af en toe ook een uitstapje: naar een boerderij in de buurt of we doen een boodschapje in de buurtwinkel of bij de bakker. Ook uitstapjes stimuleren en prikkelen de ontwikkeling van de peuters.

Buitenspelen

Buitenspelen doen we altijd. Het is gezond, het prikkelt de zintuigen en vrij bewegen en spelen is belangrijk voor kinderen. De pedagogisch medewerkers observeren, stimuleren en sturen soms. Ook hier leren kinderen van elkaar en van ons.

Op ons eigen, omheinde en overzichtelijke plein kunnen de kinderen heerlijk kunnen spelen in de buitenlucht! Roetsjen van de glijbaan, lekker scheppen in de zandbak of rondrijden met de trekkers of (loop)fietsen en nog veel meer! Ook zijn er voor de kinderen regelmatig activiteiten, die aansluiten bij de seizoenen. Spelen met water (en modder!) in de zomer en als er sneeuw valt, bouwen we sneeuwpoppen en wordt de slee tevoorschijn gehaald.

De overgang naar de basisschool

We hebben een goede samenwerking met de basisscholen in Oene. Gedurende het schooljaar heeft de pedagogisch medewerker overleg met de kleuterjuffen van basisscholen De Bongerd en de School met de Bijbel.

Ieder kind is uniek!

Een kind moet de kans krijgen om op eigen niveau de wereld om zich heen te ontdekken.

Binnen Koppel-Swoe gaan wij ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Wij willen daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid van de kinderen en bij de fase waarin zij zich bevinden. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en met het kind om. We hebben respect voor elkaar. In onze rijke leeromgeving stimuleren wij de kinderen om zelf te ontdekken. We bieden een uitdagende groepsruimte en buitenruimte aan met verschillende materialen.

Openingstijden

Peuterspeelzaal Kabouter Spillebeen is geopend op dinsdag- en donderdagochtend, van 8.00 tot 12.00 uur. De peuteropvang is vanaf 8.00 uur open tot 13.00 uur.

 

Peuteropvang en -speelzaal Kabouter Spillebeen

Dorpsstraat 16A
8167 NL Oene
Tel: 0578-76 00 04
Email: spillebeen@koppelswoe.nl
Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang 167503522
KvK 000039810550

Wie vangt mij op?

Dit is de pedagogisch medewerker van Kabouter Spillebeen.

Nieuws over Kabouter Spillebeen

“Bibber bibber” winterthema bij...

29 januari 2024
Bij Kabouter Spillebeen werken we het gehele jaar met thema’s. We zijn nu bezig met het thema: het is winter “bibber bibber” wat is het...
Meer lezen?

Vacature pedagogisch medewerkers (2-24 uur)

6 december 2023
Krijg jij energie van het werken met kinderen? Ben jij in staat zijn om een gezellige huiselijke sfeer te creëren? Heb jij affiniteit met kinderen...
Meer lezen?

Oener-feest en Kabouter Spillebeen

28 september 2023
Bij Kabouter Spillebeen zijn we altijd betrokken bij de activiteiten die er in het dorp worden georganiseerd. Zo is het Oener-feest iets wat ieder jaar in...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze locaties eens

© 2024 Media Magneet