Kabouter Spillebeen

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Peuteropvang Kabouter Spillebeen

Kabouter Spillebeen is een kleinschalige peuteropvang, gevestigd in het Kulturhus in Oene. We hebben daar onze eigen, gezellig ingerichte ruimte met verschillende hoeken en een eigen, omheind buitenterrein. Ook maken de peuters gebruik van de hal en het podium van ’t Kulturhus.

Onze ruimte is knus en gezellig en heeft verschillende hoeken. Zoals een huishoek, een bouwhoek, een bank om lekker te lezen of je speelt lekker op de Wobbel. Aan tafel spelen kinderen een spelletje of tekenen, verven of knutselen.

In onze peuteropvang gebruik we zoveel mogelijk materialen, die onze kinderen tegen komen in hun dagelijkse leven. Zo zijn er in de huishoek bijvoorbeeld echte pannen, bekers en bestek. En vind je regelmatig biks en hooi in onze bouwhoek met (plastic) dieren.

 

Ritme en eigen inbreng

We bieden de kinderen structuur door op onze peuteropvang te werken met vaste gezichten op de groep en het aanhouden van een herkenbaar ritme. Zo beginnen we in de kring, zingen samen liedjes, spelen binnen en buiten en eten en drinken in de kring. We werken regelmatig met thema’s, zoals bijvoorbeeld de zomervakantie en passen onze hoeken dan aan door bijvoorbeeld een ijscokraam in de groep te hebben. Er is altijd ruimte voor de eigen inbreng van de kinderen. Dat vinden we belangrijk en daar passen we ons aanbod op aan. We werken regelmatig in kleinere groepjes, om kinderen extra aandacht of juist extra uitdaging te geven.

Als aanvulling op de thema’s die aan bod komen, maken we af en toe ook een uitstapje: naar een boerderij in de buurt of we doen een boodschapje in de buurtwinkel of bij de bakker. Ook uitstapjes stimuleren en prikkelen de ontwikkeling van de peuters.

Buitenspelen

Buitenspelen doen we altijd. Het is gezond, het prikkelt de zintuigen en vrij bewegen en spelen is belangrijk voor kinderen. De pedagogisch medewerkers observeren, stimuleren en sturen soms. Ook hier leren kinderen van elkaar en van ons.

Op ons eigen, omheinde en overzichtelijke plein kunnen de kinderen heerlijk kunnen spelen in de buitenlucht! Roetsjen van de glijbaan, lekker scheppen in de zandbak of rondrijden met de trekkers of (loop)fietsen en nog veel meer! Ook zijn er voor de kinderen regelmatig activiteiten, die aansluiten bij de seizoenen. Spelen met water (en modder!) in de zomer en als er sneeuw valt, bouwen we sneeuwpoppen en wordt de slee tevoorschijn gehaald.

De overgang naar de basisschool

We hebben een goede samenwerking met de basisscholen in Oene. Gedurende het schooljaar heeft de pedagogisch medewerker overleg met de kleuterjuffen van basisscholen De Bongerd en de School met de Bijbel.

Ieder kind is uniek!

Een kind moet de kans krijgen om op eigen niveau de wereld om zich heen te ontdekken.

Binnen Koppel-Swoe gaan wij ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Wij willen daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid van de kinderen en bij de fase waarin zij zich bevinden. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en met het kind om. We hebben respect voor elkaar. In onze rijke leeromgeving stimuleren wij de kinderen om zelf te ontdekken. We bieden een uitdagende groepsruimte en buitenruimte aan met verschillende materialen.

Openingstijden en Vakantie peuteropvang

Peuterspeelzaal Kabouter Spillebeen is geopend op dinsdag- en donderdagochtend, van 8.00 tot 12.00 uur. De peuteropvang is vanaf 8.00 uur open tot 13.00 uur.

Tijdens de schoolvakanties van het basisonderwijs komen alle peuteropvanglocaties uit Epe samen in Kindercentrum Kanjers (peuteropvang Bikkels). Speciaal voor de peuters is er dan  een leuk, uitdagend en gezellig vakantieprogramma! Het aankomende programma vind je op de pagina van peuteropvang Bikkels.

De BSO’s komen tijdens de schoolvakanties samen in de Vakantie BSO in Kindercentrum Kierewam.

Peuteropvang en -speelzaal Kabouter Spillebeen

Dorpsstraat 16A
8167 NL Oene
Tel: 0578-76 00 04
Email: spillebeen@koppelswoe.nl
Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang 167503522
KvK 000039810550

Wie vangt mij op?

Bea van der Plas – Veldhuis

Pedagogisch Medewerker
Telefoon
0578-67 67 67
E-mail
b.vanderplas@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Nieuws over Kabouter Spillebeen

Mijn kind is verkouden. Mag het naar de...

25 juni 2020
Wil je weten of je kind bij een verkoudheid of andere klachten wel of niet naar de opvang mag? Kijk dan op de site van...
Meer lezen?

Open week bij BSO Oene

24 juni 2020
In de week van 6 juli gaan de deuren van BSO Oene voor je open. Kom je ook een kijkje nemen? Sinds november 2019 heeft...
Meer lezen?
update coronavirus kinderopvang Koppel-Swoe

UPDATE: sluiting kinderopvang t/m 6 april

15 maart 2020
Beste ouder(s), verzorger(s), Naar aanleiding van de zojuist gegeven landelijke persconferentie, delen wij je hierbij mee dat ook onze locaties de deuren helaas moeten sluiten....
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze locaties eens

© 2020 Media Magneet