Kinderdagopvang Kanjers

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kinderdagopvang Kanjers

onderdeel van Kindercentrum Kanjers

Op Kindercentrum Kanjers zijn twee verticale groepen kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Deze groepen heten Banjers en Boeffies. Er is tevens een gecombineerde peuteropvang/peuterspeelzaal groep voor 2-4 jarigen (Bikkels). Ook is er buitenschoolse opvang (bso) voor kinderen van 4-12 jaar. De kinderopvang van Kanjers is 5 dagen in de week geopend van 7.00-18.00 uur. Vervroegde en verlengde opvang is mogelijk.

Kanjers is gelegen aan de rand van de wijk Vegtelarij, naast De Gildeschool. Met deze school vinden ook regelmatig gezamenlijke activiteiten plaats, zoals gezamenlijke peuter/kleuterochtenden of groep 8 die op bezoek komt om onze kinderen voor te lezen.

De groepen Banjers en Boeffies hebben binnen het kindercentrum allebei een eigen ruime, sfeervolle en huiselijk ingericht ruimte. Centraal in de ruimte staat een grote tafel met daar omheen gezellige, uitdagende speelhoeken gericht op verschillende leeftijden. We stemmen uitgebreid met ouders af wat het ritme van het kind is en houden hier binnen de groep zoveel mogelijk rekening mee.

Babyspecialisten

Voor baby’s is er in beide groepen een speciale babyhoek met ontwikkelingsmateriaal afgestemd op de jongste kinderen. Alle pedagogisch medewerkers van onze kinderdagopvanglocaties hebben daarnaast ook een specifieke scholing voor de baby-opvang gevolgd.

 

 

 

Themagericht werken

Bij de peuters wordt themagericht gewerkt. De thema’s wisselen gedurende het hele jaar en sluiten aan op de belevingswereld van de kinderen. Dit doen we onder andere door het spelen in hoeken en ontwikkelingsgerichte activiteiten. De pedagogisch medewerkers zijn VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) geschoold en kijken naar de specifieke behoeftes van het kind en passen daarop activiteiten aan. In de centrale hal, die we delen met peuteropvang Bikkels,  hebben we een podium en een huisje dat we steeds opnieuw inrichten met nieuwe activiteiten.

De ontwikkeling van alle kinderen van 0-4 jaar wordt vastgelegd in portfoliomappen. In de portfolio komen foto’s van de kinderen, de pedagogisch medewerkers schrijven er stukjes in en er is uiteraard ruimte voor werkjes van de kinderen. Voor de kinderen een prachtige herinnering aan hun kinderopvangtijd bij Koppel-Swoe.

Buiten spelen

Kindercentrum Kanjers heeft een uitdagend en groot buitenterrein met voldoende ruimte om te rennen, fietsen, spelen en ontdekken. Het heeft fijne verstopplekken, een glijbaan, banden, boomstronken, natuurlijk spel en uiteraard een zandbak met buitenkeuken.

 

Ieder kind is uniek!

Een kind moet de kans krijgen om op eigen niveau de wereld om zich heen te ontdekken.

Binnen Koppel-Swoe gaan wij ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Wij willen daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid van de kinderen en bij de fase waarin zij zich bevinden. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en met het kind om. We hebben respect voor elkaar. In onze rijke leeromgeving stimuleren wij de kinderen om zelf te ontdekken. We bieden een uitdagende groepsruimte en buitenruimte aan met verschillende materialen.

Kindercentrum Kanjers

St. Crusiusweg 14 8161 HG Epe
tel: 0578-67 60 80
kanjers@koppelswoe.nl
Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang 686644220
KvK 000039810380

Wie vangt mijn kind op?

ons team van enthousiaste medewerkers

Nieuws van kinderdagopvang Kanjers

Groeien en bloeien bij Boeffies

26 maart 2024
Het voorjaar begint langzaam weer zichtbaar te worden. De kinderen van de Boeffies horen de vogeltjes fluiten, zien bolletjes boven de grond komen en er...
Meer lezen?

Opa’s en oma’s lezen voor bij Boeffies

21 februari 2024
Voorlezen is al leuk maar extra leuk als jouw opa of oma komt voorlezen. Voor de opa’s en oma’s is het ook een moment om...
Meer lezen?

Liefdesweken bij Kanjers

19 februari 2024
Bij Banjers knutselen wij een valentijnskaart voor alle papa’s en mama’s. We stempelen hartjes met een wc-rol op de kaart, er wordt nog wat liefs...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze locaties eens

© 2024 Media Magneet