Peuteropvang Kiddo's

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Peuteropvang Kiddo's

Kiddo’s heeft een mooie, eigen ruimte in Jenaplanschool ’t Hoge land waar in de ochtend de peuteropvang voor kinderen van 2-4 jaar en ’s middags BSO voor kinderen van 4-12 jaar. Deze ruimte kent diverse speelhoeken in een huiselijke sfeer. Ook maken de kinderen veelvuldig gebruik van het gymlokaal (met toestellen en spelmateriaal) en de uitdagende en groene buitenruimte van de school.

Kiddo’s heeft leerzame thema’s binnen een uitdagend ingerichte ruimte. De peuters leren van elkaar, van ons en van de ruimte. Oftewel de ‘drie pedagogen‘. We hebben een tv die we inzetten ter ondersteuning van onze thema’s. Denk hierbij aan educatieve filmpjes en of het laten zien van foto’s die we van een activiteit hebben gemaakt. De kinderen kunnen aan de hand van de foto’s over hun ervaring vertellen.

Er is veel aandacht voor het leren met elkaar en het stimuleren van de autonomie. Kiddo’s heeft betrokken pedagogisch medewerkers die aandacht en zorg hebben voor je kind. ‘We doen het met elkaar gevoel’ overheerst.

 

Buiten spelen

Kiddo’s heeft een uitdagende omheinde buitenspeelruimte waar we gevarieerd en kwalitatief goed buitenspeelmateriaal hebben. Ook hebben we een schooltuintje en een modderkeuken.

Peuteropvang Kiddo’s werkt intensief samen met de leerkrachten van de Jenaplanschool. Dit betekent dat wij soms met thema’s meedoen of ontwikkelingsmaterialen lenen. Van de leerkrachten horen wij regelmatig dat de kinderen, die van onze peuteropvang de overstap maken naar de basisschool, heel soepel en zonder problemen starten. De Kiddo’s 3+ peuters spelen ook regelmatig bij de kleuters. Zo hebben ze de juffen, de verschillende ruimtes en de kinderen al een aantal keer gezien.

Ieder kind is uniek!

Een kind moet de kans krijgen om op eigen niveau de wereld om zich heen te ontdekken.

Binnen Koppel-Swoe gaan wij ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Wij willen daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid van de kinderen en bij de fase waarin zij zich bevinden. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en met het kind om. We hebben respect voor elkaar. In onze rijke leeromgeving stimuleren wij de kinderen om zelf te ontdekken. We bieden een uitdagende groepsruimte en buitenruimte aan met verschillende materialen.

Openingstijden

Iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend is peuterspeelzaal Kiddo’s geopend van 8.00 tot 12.00 uur. De peuteropvang is op maandag geopend van 8.00-13.00 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Peuteropvang en -speelzaal Kiddo’s

Schotweg 2
8162 GM Epe
Tel: 06-51 12 83 30
Email: kiddos@koppelswoe.nl
Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang 175483012
KvK 00039810712

Wie vangt mijn kind op?

Dit is het enthousiaste team van peuteropvang Kiddo's

Nieuws over peuteropvang Kiddo's

Kuikentjes en waterpret bij boerderij Kiddo’s

21 juni 2023
De peuters van Kiddo’s kwamen vol verbazing binnen want waar waren de eieren die de kippen in het kippenhok gelegd hadden nou gebleven? Het waren...
Meer lezen?

Op de boerderij bij peuteropvang Kiddo’s

20 juni 2023
Bij peuteropvang Kiddo’s zijn wij begonnen aan ons nieuwe thema ‘Wie woont er op de boerderij?’. Tijdens de kring pakken wij het vertelmandje dat gevuld...
Meer lezen?

Een nieuw thema bij peuteropvang Kiddo’s

17 april 2023
De peuters van Kiddo’s zijn gestart met een nieuw thema, namelijk ‘ik en mijn familie’. De eerste weken van het thema hebben wij het over...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze locaties eens

© 2023 Media Magneet