Peuteropvang 't Muizenholletje

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Peuteropvang 't Muizenholletje

Peuteropvang ’t Muizenholletje zit in Steunpunt De Hezebrink in Emst. We hebben een eigen ruimte met aansluitend een eigen buitenterrein. Ook maken we gebruik van de (gemeenschappelijke) gymzaal.

Onze ruimte is ruim en licht en heeft verschillende hoeken. Kinderen kunnen spelen met een (verhoogde) treinbaan of aan de duplo-tafel, in de bouwhoek of huishoek of lekker lezen in de leeshoek. Aan tafel spelen kinderen een spelletje of tekenen, verven of knutselen.

Wij geloven in het gebruik van realistische materialen uit het dagelijkse leven. Zo zijn er in de huishoek bijvoorbeeld echte pannen en een senseo. En praten we niet alleen over de lente, maar poten we bollen of boontjes in de aarde.

 

 

Ritme van het kind

Onze peuteropvang biedt structuur door vaste gezichten op de groep en door kinderen ritme te bieden. Zo beginnen we in de kring, zingen samen liedjes, eten en drinken in de kring en spelen binnen en buiten. We werken graag met thema´s, maar er is altijd ruimte voor de eigen inbreng van de kinderen. Daar passen we ons aanbod op aan. We werken regelmatig in kleinere groepjes, om kinderen extra aandacht of juist extra uitdaging te geven.

Als aanvulling op de thema’s die aan bod komen, maken we ook uitstapjes naar de boerderij, een wandeling door de buurt, naar de Spar of komen er echte kuikens in de groep. Dit alles om de ontwikkeling van de peuters optimaal te stimuleren en te prikkelen!

Buitenspelen

We spelen altijd buiten. Buitenspelen is gezond, het prikkelt de zintuigen en kinderen kunnen heerlijk vrij bewegen en spelen. De pedagogisch medewerkers observeren, stimuleren en sturen soms. Ook hier leren kinderen van elkaar en van ons.

Op ons eigen plein kunnen peuters rennen, fietsen, glijden, ballen, in de zandbak spelen, op de stoep krijten en nog veel meer! Ook zijn er voor de kinderen regelmatig activiteiten, die aansluiten bij de seizoenen. Spelen met water (en modder!) in de zomer, in de soms winderige herfst zijn er stokjes met sliertjes om met de wind te spelen en in de winter bouwen we sneeuwpoppen en scheppen we een bak vol sneeuw om mee te nemen naar binnen.

De overgang naar de basisschool

We hebben een goede samenwerking met de basisscholen in Emst. Gedurende het schooljaar hebben de pedagogisch medewerkers overleg met de kleuterjuffen van basisscholen De Sprenge en de School met de Bijbel uit Emst.

Daarnaast hebben we ieder jaar een gezamenlijk thema, waarbij de scholen en de peuteropvang bij elkaar op bezoek gaan, een voorstelling bekijken en de kinderen elkaar laten zien wat ze hebben geleerd. Jaarlijks spelen we een keer met alle peuters en kleuters in de grote speeltuin in Emst. Dit alles zorgt voor een soepele overgang van de peuters naar de basisschool.

Ieder kind is uniek!

Een kind moet de kans krijgen om op eigen niveau de wereld om zich heen te ontdekken.

Binnen Koppel-Swoe gaan wij ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Wij willen daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid van het kind en bij de fase waarin zij zich bevinden. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en met het kind om. We hebben respect voor elkaar. In onze rijke leeromgeving stimuleren wij de kinderen om zelf te ontdekken. We bieden een uitdagende groepsruimte en buitenruimte aan met verschillende materialen.

Openingstijden

Peuterspeelzaal ’t Muizenholletje is geopend op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 8.15 tot 12.15 uur. De peuteropvang is open vanaf 8.00 uur tot 13.00 uur.

 

Peuteropvang en -speelzaal ’t Muizenholletje

Ds. van Rhijnstraat 69
8166 AL Emst
tel: 0578-66 21 93
email: muizenholletje@koppelswoe.nl
Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang 278458105
KvK 000039811700

Wie vangt mijn kind op?

Dit is het enthousiaste team van peuteropvang 't Muizenholletje.

Nieuws over 't Muizenholletje

Samen spelen bij ‘t Muizenholletje

5 oktober 2021
De weken na onze zomervakantie hebben we bij  ’t Muizenholletje weer veel samen gespeeld, gekleid, geverfd en geknutseld. Samen zijn er in de huishoek veel...
Meer lezen?

Zomerfeestjes bij ’t Muizenholletje…

20 juli 2021
De laatste week voor de zomervakantie hebben we drie gezellige zomerfeestjes gevierd. We hebben heerlijk op het springkussen gesprongen, buiten op het plein en in...
Meer lezen?

Peuters Muizenholletje zijn druk voor Vaderdag!

22 juni 2021
De laatste twee weken zijn de peuters van ’t Muizenholletje heel druk geweest met Vaderdag. Een sleutelrekje verven in zelf uitgekozen kleuren en dan wachten...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze locaties eens

© 2021 Media Magneet