Peuteropvang 't Muizenholletje

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Peuteropvang 't Muizenholletje

Peuteropvang ’t Muizenholletje zit in De Hezebrink in Emst. We hebben daar een eigen, gezellig ingerichte ruimte met aansluitend een eigen, omheind buitenterrein. Ook maken we gebruik van de (gemeenschappelijke) gymzaal.

Onze ruimte is ruim en licht en heeft verschillende hoeken. Kinderen kunnen spelen met een (verhoogde) treinbaan of aan de duplo-tafel, in de bouwhoek of huishoek of lekker lezen in de leeshoek. Aan tafel spelen kinderen een spelletje of tekenen, verven of knutselen.

Wij geloven in het gebruik van realistische materialen uit het dagelijkse leven. Zo zijn er in de huishoek bijvoorbeeld echte pannen en een senseo. En praten we niet alleen over de lente, maar poten we bollen of boontjes in de aarde.

 

 

Ritme van het kind

Onze peuteropvang biedt structuur door vaste gezichten op de groep en door kinderen ritme te bieden. Zo beginnen we in de kring, zingen samen liedjes, eten en drinken in de kring en spelen binnen en buiten. We werken graag met thema´s, maar er is altijd ruimte voor de eigen inbreng van de kinderen. Daar passen we ons aanbod op aan. We werken regelmatig in kleinere groepjes, om kinderen extra aandacht of juist extra uitdaging te geven.

Als aanvulling op de thema’s die aan bod komen, maken we ook uitstapjes naar de boerderij, een wandeling door de buurt, naar de Spar of komen er echte kuikens in de groep. Dit alles om de ontwikkeling van de peuters optimaal te stimuleren en te prikkelen!

Buitenspelen

We spelen altijd buiten. Buitenspelen is gezond, het prikkelt de zintuigen en kinderen kunnen heerlijk vrij bewegen en spelen. De pedagogisch medewerkers observeren, stimuleren en sturen soms. Ook hier leren kinderen van elkaar en van ons.

Op ons eigen plein kunnen peuters rennen, fietsen, glijden, ballen, in de zandbak spelen, op de stoep krijten en nog veel meer! Ook zijn er voor de kinderen regelmatig activiteiten, die aansluiten bij de seizoenen. Spelen met water (en modder!) in de zomer, in de soms winderige herfst zijn er stokjes met sliertjes om met de wind te spelen en in de winter bouwen we sneeuwpoppen en scheppen we een bak vol sneeuw om mee te nemen naar binnen.

De overgang naar de basisschool

Er is een goede samenwerking tussen ’t Muizenholletje en de basisscholen in Emst. Gedurende het schooljaar heeft de pedagogisch medewerker warme overdrachten met de kleuterjuffen van basisscholen De Sprenge, School met de Bijbel Emst, Montessorischool en ’t Mosterdzaadje.

Daarnaast is er gedurende het schooljaar een aantal keer overleg en samenspel met de kleuterklas van basisschool De Sprenge uit Emst. Er wordt dan gezellig samen buiten gespeeld om daarna een gezamenlijke kring te doen. Na de kring is er nog even tijd om binnen te spelen en de verschillende hoeken van de kleuterklas te ontdekken.

Twee keer per jaar zal er een gezamenlijke activiteit gedaan worden zoals bijvoorbeeld samen naar de speeltuin in Emst.

 

Ieder kind is uniek!

Een kind moet de kans krijgen om op eigen niveau de wereld om zich heen te ontdekken.

Binnen Koppel-Swoe gaan wij ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Wij willen daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid van het kind en bij de fase waarin zij zich bevinden. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en met het kind om. We hebben respect voor elkaar. In onze rijke leeromgeving stimuleren wij de kinderen om zelf te ontdekken. We bieden een uitdagende groepsruimte en buitenruimte aan met verschillende materialen.

Openingstijden

Peuterspeelzaal ’t Muizenholletje is geopend op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 8.00 tot 12.00 uur. De peuteropvang is open vanaf 8.00 uur tot 13.00 uur.

 

Peuteropvang en -speelzaal ’t Muizenholletje

Ds. van Rhijnstraat 69
8166 AL Emst
tel: 0578-66 21 93
email: muizenholletje@koppelswoe.nl
Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang 278458105
KvK 000039811700

Wie vangt mijn kind op?

Dit is het enthousiaste team van peuteropvang 't Muizenholletje.

Nieuws over 't Muizenholletje

Peuteropvang ’t Muizenholletje en het...

17 juni 2024
Bij ‘t Muizenholletje zijn we gestart met het thema “het mooiste visje van de zee’. In de kring word het boek voorgelezen en hebben wij...
Meer lezen?

Peuters van ’t Muizenholletje doen...

11 juni 2024
De peuters van ‘t Muizenholletje hebben de afgelopen periode gewerkt aan thema, “Wij doen boodschappen!”. Op de groep was een supermarkt ingericht om het doen van...
Meer lezen?

Peuters brengen bezoek aan De Sprenge

10 april 2024
De peuters van ‘t Muizenholletje zijn weer gezellig op bezoek geweest bij basisschool De Sprenge in Emst. Samen wat eten en drinken in de kring...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze locaties eens

© 2024 Media Magneet