Kinderdagopvang Droomrijk

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kinderdagopvang Droomrijk

onderdeel van Kindercentrum Droomrijk

Kinderdagopvang Droomrijk is onderdeel van kindercentrum Droomrijk en biedt naast kinderopvang ook BSO aan. De kinderdagopvang heeft één verticale groep met 14 kinderen van 0-4 jaar. Kindercentrum Droomrijk is gevestigd in kindertalentencentrum De Droomboom

In de kinderdagopvang is met veel zorg gewerkt aan de inrichting. De groepsruimte is zo ingericht dat kinderen in verschillende hoeken kunnen spelen. Een leeshoek, bouwhoek, een prachtige huishoek in een huis en de ontdektafel. Ook is er voldoende ruimte aan tafel om creatief bezig te zijn en een spelletje te spelen. De slaapkamers stralen rust en huiselijkheid uit door de warme inrichting. In de gehele ruimte zijn dezelfde kleuren en organische vormen gebruikt, daardoor is het één geheel.

In de ruime huishoek  met onder andere een keukenblok, vaatwasser en wasmachine kunnen de kinderen volop situaties van thuis naspelen.  Er is volop ruimte om koffie te drinken, restaurantje te spelen en de poppen te verzorgen. Er kan gewandeld worden met de pop in de kinderwagen. Of de pop kan een fruithapje krijgen in de kinderstoel. De huishoek straalt door de kleuren van de meubels, maar ook door gebruik van de materialen veel rust uit.

Naast het huisje is een prachtige en ruime bouwhoek met verschillende materialen om mee te spelen en te ontdekken. Van natuurlijke materialen tot duplo en diertjes: er is van alles om mee te spelen. Speelgoed waarbij veel ruimte is voor de eigen fantasie van de kinderen, omdat het om ongevormd speelgoed gaat, zoals houten speelgoed, de houten regenbogen en de stapelstenen. Ook bij dit speelgoed is gekozen voor rustige kleuren, zodat de hele ruimte rust uit straalt.

Bij de ontdektafel mogen kinderen spelen met rijst en andere natuurlijke materialen.

Thematisch werken op Droomrijk

We werken binnen de kinderdagopvang aan de hand van thema’s waarin rollenspellen worden gestimuleerd en nagespeeld. De thema’s bestaan uit voor de kinderen herkenbare onderwerpen zoals, herfst, zomer, feest etc. ook in inrichting zijn de thema’s terug te vinden zodat het voor kinderen herkenbaar is en de (taal) ontwikkeling gestimuleerd kan worden.

Tijdens het werken met kinderen kijken we vooral naar het proces. Welke ontwikkeling maakt een kind door? Ontdekt het kind nieuwe dingen? Is er verwondering over bepaalde zaken? Niet het eindresultaat is belangrijk, maar het proces naar dit resultaat toe. Deze processen worden ook regelmatig vastgelegd. Dit om aan ouders te kunnen laten zien welke ontwikkeling de kinderen doormaken.

Buiten spelen

Buiten wordt een prachtig natuurlijk plein gecreëerd. Onze buitenspeelplaats is lager gelegen dan onze groepsruimtes. Kinderen kunnen de tuin via de trap of via de glijbaan naar de Droomtuin. De buitenspeelplaats is groen en natuurlijk. Kinderen mogen ontdekken, vies worden en de tuin beleven. Op dezelfde hoogte als de groepsruimtes is een plateau in natuurlijke stijl gemaakt waar de pedagogisch medewerkers met de kinderen aan de picknicktafel kunnen eten, drinken of een spelletje kunnen spelen. Zo zijn de buitenruimte en de binnenruimtes aan elkaar gekoppeld.

Ieder kind is uniek!

Een kind moet de kans krijgen om op eigen niveau de wereld om zich heen te ontdekken.

Binnen Koppel-Swoe gaan wij ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Wij willen daarom zoveel mogelijk aansluiten bij de eigenheid van de kinderen en bij de fase waarin zij zich bevinden. Wij gaan op basis van gelijkwaardigheid met elkaar en met het kind om. We hebben respect voor elkaar. In onze rijke leeromgeving stimuleren wij de kinderen om zelf te ontdekken. We bieden een uitdagende groepsruimte en buitenruimte aan met verschillende materialen.

Kindercentrum Droomrijk

Paasvuurweg 7a, 8161 CA Epe
tel: 06-42076136
droomrijk@koppelswoe.nl
Registratienummer Landelijk Register Kinderopvang 128938468
KvK 000058595090

Wie vangt mijn kind op?

ons team van enthousiaste medewerkers

Nieuws van Kindercentrum Droomrijk

Mooie bloempotten bij kinderdagverblijf Droomrijk

16 april 2024
Bij kinderdagverblijf Droomrijk hebben we samen een mooie bloempot versierd met verschillende stickers. Daarna was het tijd om potgrond te maken. Dit hebben we gedaan...
Meer lezen?

Hoera, wij zijn open bij kindercentrum Droomrijk!

9 april 2024
Na een periode hard werken konden we eindelijk bij Droomrijk spelen, wat vonden de kinderen het leuk om alles te ontdekken. We hadden een rustige...
Meer lezen?

Koppel-Swoe opent nieuw kindercentrum Droomrijk...

1 februari 2024
 Koppel-Swoe kinderopvang viert feest. Vorige week openden ze hun nieuwe kinderdagopvanglocatie en bso in het dorp Epe genaamd Droomrijk. Om meerdere redenen een passende naam:...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze locaties eens

© 2024 Media Magneet