Verjaardagsfeestjes bij Kindercentrum Kierewam

Verjaardagsfeestjes bij Kindercentrum Kierewam

12 mei 2022

Er is er één jarig, hoera, hoera,

Dat kun je wel zien: dat is hij/zij.

Dat vinden wij allen zo prettig, ja, ja,

En daarom zingen wij blij,

Bij de Kidz en Kwick groep wordt er regelmatig een feestje gevierd, omdat één van de kinderen jarig is, of jarig is geweest.

Als één van de kinderen jarig is, of korte tijd geleden jarig is geweest en bij ons die dag een feestje gaat vieren, zorgen de leidsters ervoor dat er ’s morgens slingers op de groep opgehangen worden. Zo kunnen alle kinderen op de groep zien dat we die dag een feestje gaan vieren.

Ook wordt er een mooie feestmuts voor de kinderen gemaakt. De feestmuts maken we aan de hand van interesses van de kinderen, wat speelt er op dat moment in de belevingswereld van de kinderen af. Ook vragen we regelmatig, afhankelijk van de leeftijd, de kinderen zelf wat ze op hun feestmuts willen hebben. Zodat we de kinderen de ruimte geven om hun eigen ideeën in te brengen.

Tijdens het feestje zingen we met alle kinderen een aantal verjaardagsliedjes voor de jarige job zoals: ‘Er is er één jarig, happy birthday to you, twee violen en een trommel en een fluit en nog veel meer andere liedjes. Alle kinderen ervaren het vieren van een feestje anders. Het ene kind klapt vrolijk mee, en gooit enthousiast zijn of haar handen in de lucht bij het zingen van ‘hiep hiep hoera’ en het andere kind vindt het een beetje gek en spannend om in de belangstelling te staan en kijkt rustig rond wat er allemaal om zich heen gebeurt.

Nadat we met de kinderen liedjes hebben gezongen is het tijd voor het cadeautje. Het kind dat op dat moment jarig is, afhankelijk van zijn/haar leeftijd mag zelf aanwijzen wie hem of haar het cadeautje mag geven. Bij het geven van het cadeautje hoort natuurlijk een dikke knuffel, zeggen we ‘gefeliciteerd’ en geven we een handje. Dit is een mooie manier om de band tussen de kinderen te bevorderen.

Als het cadeautje uitgepakt is, is het tijd voor de traktatie.

En daarna is het feestje alweer afgelopen!

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet