Sensomotorisch en manipulerend spel bij Kindercentrum Kierewam

Sensomotorisch en manipulerend spel bij Kindercentrum Kierewam

16 maart 2023

Deze week is kindercentrum Kierewam gestart met het thema ‘ik ga naar de boerderij’. Tijdens dit thema staat elke week één boerderijdier centraal. Aan de hand van een dierenknuffel voeren wij gesprekken over de verschillende boerderijdieren in de kring met de kinderen. Wij zingen liedjes en wij luisteren naar de verschillende dierengeluiden. Ook hebben wij de groep ingericht in boerderijsfeer.

Wij hebben verschillende bakken op de groep, gevuld met passend materiaal bij dit thema. Dit materiaal stimuleert verschillende soorten spel bij de kinderen, zoals sensomotorisch- en manipulerend spel. In de bakken op de groep zijn: groene rijst, groene macaroni en mais te vinden. Daarnaast liggen er als toevoeging hekjes en boerderijdieren in. Ook liggen er nog lepels en verschillende potjes bij. Zo kunnen de kinderen druk op ontdekking uitgaan, door bijvoorbeeld bezig te gaan met het scheppen van de rijst in de potjes. De mais, macaroni en rijst kunnen de kinderen voelen. Dit stimuleert het sensomotorische spel.

Ook hebben we de zand- en watertafel in de hal voor dit thema gevuld met mais. Op deze manier hebben we deze materialen niet alleen op de groep maar ook in de hal. Zo kunnen we met kleine groepjes kinderen ook in de hal aan de slag met dit thema.

Daarnaast hebben we voor de allerjongsten van de groep hersluitbare plastic zakjes gevuld met verschillend materiaal. Zo kunnen de baby’s al het materiaal wat bijpassend is bij dit thema ook met hun eigen ogen ervaren. Daarnaast kunnen ze de plastic zakjes in hun handen vasthouden. De verschillende structuren voelen allemaal anders. Zo stimuleren we het sensomotorische spel van deze kinderen ook.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet