Ontdekken en experimenteren met water bij Kierewam!

Ontdekken en experimenteren met water bij Kierewam!

16 augustus 2021

Kliederen en ontdekken met water is het leukste wat er is. Er ontstaat daarom ook grote pret wanneer er een gietertje of bak met water op het speelplein verschijnt. Water kan je voor veel dingen gebruiken. De afgelopen dagen ontdekten de kinderen samen wat je allemaal met water kan doen. 

Zo ontdekten de kinderen van Kindercentrum Kierewam hoe ze zelf bellen konden maken. Buiten hadden wij een bak met water gevuld met een klein beetje afwasmiddel erin. De kinderen kregen allemaal een rietje en blazen maar! Al snel ontstonden er allemaal grote bellen. Wauw dat is leuk om te zien!

Aan het hek hangen verschillende soorten gekleurde buizen. De 1 hangt iets hoger dan de andere en de ander is net iets langer. Aan de bovenkant van de buizen zijn trechtertjes vastgemaakt, zodat de kinderen het water door de buis kunnen laten lopen. Door goed samen te werken lukt het de kinderen om het water door de trechter te gieten. Met spanning wordt er gewacht waar het water weer uitloopt.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet