Kindercentrum Kierewam bouwt met verschillende kleuren en vormen

Kindercentrum Kierewam bouwt met verschillende kleuren en vormen

24 februari 2023

De Kidz en Kwickgroep stonden de afgelopen weken in teken van kleuren en vormen. Iedere week stond er een andere kleur en vorm centraal. We startten de dag met het zoeken van materialen en speelgoed in de kleur van de week. De oudste kinderen hadden al heel snel door wat de bedoeling was en het was heel mooi om te zien hoe de jongere kinderen dit al snel oppikten en overnamen. 

We hadden veel uiteenlopende activiteiten, waar ieder kind naar hartenlust mee aan de slag kon. Zo hebben we gebouwd met de sensorische blokken, die gevuld zijn met gekleurde parels, zand, water en glitters. Deze blokken zijn al fascinerend om naar te kijken en stimuleren de zintuigen. We hebben er niet alleen mee gebouwd, maar ook ontdekt dat je er door heen kunt kijken en wat er gebeurd als de zon erdoorheen schijnt. 

We hebben gespeeld met gekleurde rijst en macaroni. Eerst met één kleur en naarmate de weken verstreken kwamen er nieuwe kleuren bij. Het spelen met vormeloze materialen noemen we sensopathisch spel. Het doel van dit spel is prikkelen van de zintuigen en daagt de kinderen uit om te ontdekken. Het is fantastisch om te zien hoe fijn kinderen het vinden om te kijken, voelen, horen en spelen met dit materiaal. 

Er is geverfd en geplakt met kleuren en vormen. Deze kunstwerken pronken in ons lokaal en zullen we daarna bewaren in de portfolio’s van de kinderen. Weten jullie dat de portfolio’s altijd ingekeken mogen worden? De kinderen zijn hier trots op en vinden het geweldig om samen door te bladeren! 

De allerjongste kinderen hebben met een plakroller en pompons gespeeld. Ze ontdekten dat de pompons bleven plakken, wat ze keer op keer uitdaagden om ze er af te halen en weer op te drukken. 

Uiteraard waren er ook verschillende buitenactiviteiten aan het thema gekoppeld. Met het grote parachute doek hebben we ballonnen hooggehouden, gebouwd met reuze bouwblokken en blokken gesorteerd in gekleurde hoepels.

Mooi om te zien hoe enthousiast kinderen waren en we dus samen volop hebben genoten van dit kleurrijke thema!

Dit vind je misschien ook interessant!

Beautysalon bij BSO Kierewam

18 juni 2024
Bij BSO Kierewam hebben we iedere week weer een nieuwe activiteit. Deze week staat in het teken van nagels lakken, make-up, haren en maskertjes. Ook...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet