Kierewam start met nationale voorleesdagen

Kierewam start met nationale voorleesdagen

25 januari 2022

Het nieuwe jaar is weer begonnen. We hebben er weer zin in! Zin om te leren, spelen, ontdekken en groeien. En vooral veel plezier te maken!

Zoals elk jaar staan in januari de nationale voorleesdagen weer voor de deur. Bij kindercentrum Kierewam zijn wij ook van start gegaan met de voorleesdagen. Bij de Kidz- en Kwick-groep zijn we druk bezig geweest met het schilderen van Vos. En uiteraard het lezen van het het boek: ‘Vos gaat een stukje rijden’. Niet alleen de grootsten maar ook de allerkleinsten worden hierbij betrokken.

Voorlezen is de leukste en beste manier om van kleine kinderen grote lezers te maken. Door veel voor te lezen, stimuleer je het verlangen van je kind om zelf te leren lezen. Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam. Het is de beste manier om kinderen te helpen ontwikkelen van hun woordenschat en gevoel voor taal, vooral als ze actief mee doen.

Hier een aantal voorleestips.
Tip 1: Geef je kind de ruimte om te reageren op wat je voorleest: las een korte pauze in en kijk daarbij het kindje aan. Ga in op reacties.
Tip 2: Vraag wat er te zien is; ook al kan een kind nog niet praten, vaak snapt het een eenvoudige vraag wel (‘Zie jij het hondje?’); ‘Wat zegt het hondje?’: ‘Wafwaf..’)
Tip 3: Lees hetzelfde boek een paar keer. Dat geeft houvast en veiligheid. Iedere keer begrijpt en herkent je kind een beetje meer.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet