Fantastisch spel met knopen bij Kierewam

Fantastisch spel met knopen bij Kierewam

7 januari 2022

Nu de kerstboom opgeruimd is en alle kerstspullen met kerstspeelgoed weer op het zoldertje staan, gaan de kinderen van de Kidz en Kwick groep weer op zoek naar ander spelmateriaal. Eén van de kinderen koos voor de box met knopen. Knopen in allerlei maten en kleuren… 

Na het openen van de box kwamen er al snel meer kinderen kijken. Eerst voelden ze er met hun handen doorheen, daarna ontdekten ze de verschillen in kleuren. We pakten er de vakjesschaal bij en spontaan begonnen de oudste kinderen de knopen te sorteren. Voor de één was het verschil in kleur wat opviel, de ander begon te sorteren op grootte.

Voor de allerkleinsten vulden we een paar kokers met knopen. De verschillende kleurtjes in de kokers vonden ze al heel boeiend, maar ook het geluid van de bewegende knopen bij aanraking van de kokers, zorgde voor veel plezier!

Door verschillende patronen op papier te tekenen en deze te laten versieren met de knopen, oefenden de kinderen hun fijne motoriek. Door hun eigen keus in kleur en grootte, is de creativiteit en fantasie eindeloos.

Tot slot besloten we een bak te vullen met wat knopen, schaaltjes en lepels. Geweldig om de kinderen zelf te zien scheppen, vullen, schenken en weer legen. Voor ons weer een geslaagde ochtend met kosteloos materiaal!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet