‘Elkaar leren kennen bij Kindercentrum Kierewam’

‘Elkaar leren kennen bij Kindercentrum Kierewam’

29 september 2022

Op dit moment zijn we bij Kindercentrum Kierewam bezig met het thema ‘Hallo, ik ben…..’. Aan het begin van dit thema hebben we aandacht besteed aan wie de kinderen ‘zelf’ zijn. Hier hebben we spiegels bij gebruikt, zodat we ons zelf goed konden bekijken. Nu besteden we aandacht aan het leren kennen van elkaar.  

We oefenen elkaars namen en herhalen dit. Ook worden de namen geoefend van de nieuwe kinderen die na de zomervakantie zijn gestart. Op deze manier leert iedereen elkaar kennen.

We hebben voor dit thema fotopuzzels van de pedagogisch medewerkers van beide groepen gemaakt (de Kidz en Kwick groep). Hieraan kunnen we een mooie activiteit koppelen wat bijpassend is bij dit thema. Deze activiteit stimuleert het puzzelen. Als de puzzel gemaakt is, kunnen we zien wie er op de foto staat. Op deze manier oefenen we de namen van alle pedagogisch medewerkers.

We vinden het belangrijk dat we op de groep aandacht besteden aan het leren kennen van elkaar. Als kinderen weten welke pedagogisch medewerkers er op de groep staan en het een bekend gezicht is voor hen, voelen de kinderen zich snel vertrouwd en durven ze vanuit zichzelf naar ons toe te komen. Voor de oudere kinderen kan het kennen van de namen erbij helpen dat ze ons bij naam kunnen roepen en ons om hulp kunnen vragen als dit nodig is.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Beautysalon bij BSO Kierewam

18 juni 2024
Bij BSO Kierewam hebben we iedere week weer een nieuwe activiteit. Deze week staat in het teken van nagels lakken, make-up, haren en maskertjes. Ook...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet