Ziek en gezond bij peuteropvang Kiddo’s

Ziek en gezond bij peuteropvang Kiddo’s

Bij peuteropvang Kiddo’s werken we op dit moment met het thema ‘Ziek en Gezond’.

De huishoek was de afgelopen weken omgetoverd tot een consultatiebureau. Zo hadden we een echte rijdende dokterskar waarin de dokterspullen zoals pleisters, verband, prikken, dokterskleding, stethoscoop etc. in werden bewaard. De peuters konden zich verkleden en pleisters plakken op de poppen en ze hebben al heel wat prikjes gezet. De poppen werden aan- en uitgekleed op het aankleedkussen die op de commode lag. De peuters werden bij het consultatiebureau zelf ook gemeten en gewogen om de groei te volgen. Er was een meetlint en een weegschaal en de peuters konden zichzelf wegen en meten. Wie is er langer? Wie is er het lichtst? Dit waren leuke gesprekken, waarbij ook rekenbegrippen aan bod kwamen.

Ook is er een filmpje van een ogentest op het consultatiebureau bekeken en we hebben dit om de beurt geoefend in de kring. De peuters mochten van een afstandje zeggen welk voorwerp ze zagen. Sommige peuters hadden dit al eens meegemaakt en konden hierover vertellen.

Er zijn de afgelopen periode ook veel boekjes voorgelezen en woorden besproken die te maken hebben met het thema. In de boekenmand lagen allemaal themaboekjes uit de bibliotheek, die de peuters natuurlijk ook zelf konden bekijken. In de waterbak zaten allemaal kleine gekleurde balletjes die de kinderen in een pillenpotje konden doen met een pincet. Goed voor de kleine motoriek!

We gaan nog even door met het onderwerp gezond. Zo zullen we aandacht besteden aan groente en fruit. Het proeven en ervaren. Dit hoort ook bij de campagne “groente, zet je tanden erin” vanuit Heel Epe Beweegt.

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene naar de bieb

De kinderen van BSO Oene brengen met regelmatig een bezoek aan de bibliotheek die gevestigd is in het Kulturhus Oene. Superfijn en erg gemakkelijk om...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet