Ziek en gezond bij peuteropvang Buurtkabouters

Ziek en gezond bij peuteropvang Buurtkabouters

19 maart 2021

Bij peuteropvang de Buurtkabouters zijn we bezig met het thema “Ziek en Gezond”. We hebben het over hoe je moet hoesten/niezen (in je elleboog) en wanneer je je neus moet snuiten. De peuters kunnen een tekening van een kind inkleuren met stiften. Dan met de lijm de neus insmeren om het doekje erop te kunnen plakken. Alleen al de dop weer op de stift doen is een mooie oefening voor de fijne motoriek en de hand- en oogcoördinatie.

Van het boekje “Bij de dokter” hebben we alle bladzijden op groot papier met de tekst erachter op. Zeker voor de allerkleinsten is dit een mooie manier om kennis te maken met het verhaal. Het is heel duidelijk en ze kunnen makkelijk iets aanwijzen. Natuurlijk staat het boekje ook in de ontdekhoek, zodat de peuters er zelf, of samen in kunnen bladeren en kijken.

Op de lichtbak hebben we gekleurde magnetische rondjes. Dit zijn “pilletjes”. De pilletjes kunnen in de gekleurde medicijndoosjes gestopt worden. Lukt het ze de “pilletjes” in het doosje met dezelfde kleur te stoppen? En hoeveel zijn dat er dan? We gaan ze tellen!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet