Winter bij peuteropvang Kiddo’s

Winter bij peuteropvang Kiddo’s

Eindelijk is de lockdown voorbij en kunnen we alle kinderen weer verwelkomen bij Kiddo’s. We hebben ze ontzettend gemist.

Hoe leuk is het om nu het thema winter te starten met echte sneeuw buiten! We hebben lekker in de sneeuw gespeeld met scheppen en emmers en natuurlijk met de slee.

We weten nu dat je sneeuw niet binnen kunt bewaren. Dit was een klein experiment. We hadden sneeuw van buiten naar binnen gehaald en in een bak gedaan. Hiervan hadden we sneeuwpopjes gemaakt.

We vroegen de kinderen “zouden de sneeuwpopjes er morgen nog zijn?”. De kinderen dachten van wel. Dit was natuurlijk niet zo. De sneeuw was gesmolten.

De peuters hebben veel nieuwe woorden geleerd. Woorden als warm, koud, lauw en heet zijn bij Logo3000 aan bod gekomen.  Ook hebben ze een liedje geleerd over de winter: “het is winter bibber bibber“.

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet