Weermannen en weervrouwen bij Kierewam

Weermannen en weervrouwen bij Kierewam

27 oktober 2022

“Ik ben de weerman” en “Ik ben de weervrouw” was het thema waar we op de Kwick en Kidz groep mee hebben gewerkt. We ontdekten spelenderwijs het weer. Buiten keken we dagelijks naar de lucht… Zien we de zon? Zijn er ook wolkjes? Voelen we de wind? Of regent het vandaag?

Als het buiten waaide, voelden en keken we wat de wind met je haren, de bladeren en de takken van de bomen doet. Als het bijna windstil was, speelden we de wind na, door heel hard te blazen. De kinderen ontdekten hun schaduw als de zon scheen en voelden dat de zon hun gezicht verwarmde. En dan hadden we ook nog dagen met regen, die uit die donkere wolken kwam. De regen zorgde voor plassen op het plein, waar we doorheen hebben gestampt en we hebben onze nieuwe parapluutjes gebruikt om onder te schuilen tegen de dikke druppels.

De buitendeur van de groep had een afbeelding van een grote wolk, die de kinderen aan de buitenkant mochten inkleuren met verf. En ook zijn er buiten mooie zonnen en regendruppels geschilderd. Op de groep hadden we de ontdekflesjes gevuld. De eerste met bladeren, de tweede met wolken (witte en blauwe bolletjes) en de derde met een zon (geel bolletje) Als we met de flesjes schudden en daarmee de wind naspeelden, zagen we de bladeren rond dwarrelen. Zo mooi om de verwondering te zien, vooral bij de allerjongsten.

Met behulp van watten ontdekten we hoe wolken voelen en wat er mee gebeurt als je er tegenaan blaast. De wolken gingen niet zo snel als we zachtjes bliezen, maar de kinderen konden ook harde wind creëren, waardoor de wolken hard door de lucht heen gingen.

Tot slot mochten de kinderen met een prikpen in een bekertje (dat als wolk fungeerde) gaatjes prikken. Toen ze daarna met een gieter wat water in hun wolk schonken, zagen ze dat er regendruppels uit hun wolk vielen… Het regende! Wat een mooie ontdekking!

Dit vind je misschien ook interessant!

Beautysalon bij BSO Kierewam

18 juni 2024
Bij BSO Kierewam hebben we iedere week weer een nieuwe activiteit. Deze week staat in het teken van nagels lakken, make-up, haren en maskertjes. Ook...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet