Themanieuws en het jaarlijkse uitje

Themanieuws en het jaarlijkse uitje

2 juli 2024

Wat een leuk thema: ‘Wij verkopen ijs!’ In de ijssalon wordt veel ijs geschept en verkocht. Ook kun je ijs scheppen van slagroom. Op onze Tuff-tray hebben we dotten slagroom gespoten en met de ijslepel scheppen de peuters bolletjes in verschillende bakjes. Dit is heel ander materiaal dan de gekleurde pompons in de ijssalon en schept dus ook anders. Het is dunner en is moeilijker in de bakjes te krijgen.

Soms zijn er ijsjes op een stokje die meerdere kleuren hebben. Dit gaan we knutselen met verschillende gekleurde strookjes papier. Het papier kunnen de peuters scheuren met de vingers of knippen. Dit zijn twee vaardigheden die nog niet zo makkelijk zijn en er wordt druk geoefend. Daarna proberen de strookjes onder elkaar op het ijsje te plakken. Wat een lekkere ijsjes worden het.

Ons jaarlijks uitje is dit keer naar de Ezelboerderij. Er wordt volop gespeeld in de speeltuin. We gaan bij alle dieren kijken en soms mogen we ertussen lopen en de dieren aaien.  De een vindt dit wat spannend, de ander niet. Na een poosje gaan we met z’n allen wat drinken en is het tijd voor een ritje in de ezelkar. Met een paar kinderen tegelijk zitten in de kar en dan met wel 4 karren achter elkaar een wandeling maken. Wat hebben de peuters genoten!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet