Thema wonen bij peuteropvang de Buurtkabouters

Thema wonen bij peuteropvang de Buurtkabouters

Het thema Wonen gaat over hoe je huis er uit ziet. Daarom hebben we bij de Buurtkabouters de groep anders ingericht. Er is niet 1 huishoek, maar een keuken, kamer, slaapkamer en badkamer. En dit vinden de kinderen geweldig! In de keuken hebben we een senseo apparaat staan, dus gaan ze deze vullen met water en kopjes er onder zetten. Wij, de pedagogisch medewerkers, krijgen heel veel kopjes koffie te drinken. Ook delen ze aan elkaar uit, gaan op de bank zitten drinken of daar tv kijken, waarbij ze een oude telefoon gebruiken als afstandsbediening. We hebben al Powerrangers ‘gekeken’, de peuters vertellen ons volop wat er volgens hen op tv te zien is.

In de slaapkamer kunnen de poppen behalve slapen ook in bad en op het aankleedkussen aan- en uitgekleed worden. In de kast staan lege flessen douche crème en shampoo, die ze zelf van huis hebben meegenomen. Deze flesjes worden veel gebruikt, om de pop mee te wassen bijvoorbeeld. Maar ook gaan de peuters zelf onder de douche, in onze heuse douchecabine. Washand erbij, wassen maar. En daarna afdrogen met de handdoek. Die handdoek kan in onze wasmachine. Ook hier zijn ze druk mee, want er wordt wasmiddel in het bakje gedaan, de washandjes en handdoeken maar ook het beddengoed doen ze er vaak in. Daarna gaat het in de wasmand en wordt het opgehangen aan het wasrek. De peuters zijn er ontzettend veel rollenspel aan het spelen en wij worden er gezellig in betrokken.

Buiten zijn we ook met dit thema bezig. Er worden muren gebouwd met grote gekleurde blokken. De bouwhelmen zetten ze er bij op en er is een bak vol met gereedschap. De hamer en nijptang, de waterpas en boor, alles wordt gebruikt.

Dit vind je misschien ook interessant!

3+ groep bij Kanjers

2 oktober 2023
Op vrijdagochtend is er de 3+ groep bij peuteropvang Bikkels, waarbij we met de 3-jarige naar de Gildeschool gaan. We starten bij ons met de...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet