Thema wonen bij de Buurtkabouters

Thema wonen bij de Buurtkabouters

11 april 2022

We zijn bij peuteropvang de Buurtkabouters bezig met thema Wonen. Het boek “Het huis van Fien en Milo” hebben we vaak bekeken en gelezen. Hier komen veel kamers en meubels aan bod. De peuters hebben een foto van hun eigen slaapkamer meegenomen die we verzameld hebben in een grote map. Regelmatig bladeren we hier doorheen en gaan ze elkaar van alles aanwijzen wat er in hun slaapkamer te zien is. Je ziet ze glunderen als het over hun eigen slaapkamer gaat. Aan de hand van de praatplaat van het huis komen weer verschillende kamers met meubels aan de orde. De peuters verven daarna hun huis en mogen zelf de meubels uitkiezen die ze erin plakken.

In de bouwhoek zijn allerlei verschillende materialen; houten blokken, duplo, houten latjes, dozen en magneetblokken. Alles kan bij elkaar en op elkaar gebruikt worden. Er wordt veel samen gewerkt, wat erg mooi is om te zien. Er ontstaan de mooiste bouwwerken.

Pasen komt eraan. De paastakken in de vaas zijn al door de peuters versierd en er is een paasbakje met chocolade-eitjes geknutseld. In de puzzelkast staat een bak met raffia en daarin gekleurde plastic eieren en gekleurde kuikentjes. Wie kan de goede kleur kuiken bij dezelfde kleur ei vinden en wie kan dan ook nog eens de boven- en de onderkant van het ei op elkaar doen. De peuters vinden het heerlijk met de handen in de raffia te graaien en leuk om de kleine kuikentjes te zoeken en sorteren.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet