Thema Welkom bij de Buurtkabouters

Thema Welkom bij de Buurtkabouters

17 september 2021

De zomervakantie zit er weer op. Veel nieuwe peuters zijn gestart bij peuteropvang de Buurtkabouters. Om voor hen het dagritme herkenbaar te maken en de regeltjes en afspraken en de hoeken uit te leggen, zijn we bezig met het thema Welkom. Samen met de peuters richten we de groep in met bijpassende materialen. Zoals de puzzelhoek. We bekijken met elkaar de nieuwe puzzels voordat die de kast in gaan. Wat staat er op de puzzel voor afbeelding, wat zie je? Zo kijken de peuters er gericht naar en hebben ze een idee van wat er zal ontstaan als ze de puzzel maken.

De 2e kring van de ochtend is een rustmoment met eten en drinken. We drinken uit gekleurde bekers. Met gekleurde bekers kunnen we ook een kleuren- en telspel spelen. Op de kaarten staat een afbeelding in welke volgorde de bekers komen te staan. Naast elkaar, op elkaar, soms 3, soms 4 en zelfs met 5 bekers. Dus goed kijken, tellen, kleuren benoemen en ook motorisch is het knap om de bekers op elkaar te zetten, zodat het ook nog eens blijft staan, precies zoals op de kaart.

Om de benamingen van het fruit en de kleuren nog meer te oefenen, gaan we stempelen en kleuren. De peuters kiezen zelf welke kleur ze hun beker geven en mogen deze dan met wasco inkleuren. Daarna kiezen ze het fruit en welke kleur ze willen gebruiken. Zelf met de kwast een halve peer of appel insmeren en dan op het papier drukken. Erg lastig omdat het fruit glad is en moeilijk vast te houden. Bij de hele jonge peuters geven we het fruit daarom aan een vork geprikt voor houvast. Stukjes banaan kunnen makkelijk in de verf gedoopt worden en dan gestempeld. Het vraagt veel concentratie maar de peuters vinden het allemaal erg leuk om te doen.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet