Thema Verkeer bij Kiddo’s

Thema Verkeer bij Kiddo’s

8 april 2021

Bij peuteropvang Kiddo’s zijn we bezig met het thema Verkeer.

De eerste week zijn we begonnen met de kleuren, dit komt terug uit ons vorige thema. Het verkeerslicht, wat zeggen de kleuren rood, oranje en groen? En wat moet je dan doen? Dit hebben we buiten geoefend met de fietsen.

De tweede week hebben we in de kring het boek ‘stoeprand stop’ gelezen. Dit was heel herkenbaar voor de kinderen. We hebben het ook echt geoefend. Er is een wandeling gemaakt rondom de school en we zijn hierbij ook overgestoken. Onderweg was het heel leerzaam, we kwamen van alles tegen, ook verkeersborden. Het verkeersbord bij school met de spelende kinderen was heel herkenbaar voor de peuters. Als knutselactiviteit was er de gelegenheid om een zebrapad maken. Een zwart papier en je mag zelf de strepen knippen en opplakken. Goed voor de fijne motoriek. Tijdens de fruitkring mochten de kinderen met verschillende soorten fruit hun eigen verkeerslicht maken.

In de derde week hebben we de ouders gevraagd een foto te mailen met welk vervoermiddel je naar school komt. Dit hebben we uitgeprint op A3 formaat en hierover mochten ze vertellen in de kring. Daarna mocht de foto mooi versierd worden met stickers in verschillende afbeeldingen van voertuigen. We zijn begonnen met het ‘oversteeklied’. Op tafel hebben we het lied uitgebeeld met de Roadmix en een paar poppetjes die over willen steken.

In de gymzaal bieden we yoga aan. Met welk vervoersmiddel zou jij wel eens naar school willen? Met een helikopter? Of toch liever met een boot? Hoe zou je het vinden als dat echt zou kunnen? Kom op, we stappen in!

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet