Thema ‘Ik word een vlinder’ bij Kindercentrum Kierewam

Thema ‘Ik word een vlinder’ bij Kindercentrum Kierewam

20 juli 2023

Tijdens de zomervakantie, gedurende 6 weken lang staat het thema ‘Ik word een vlinder’ centraal bij de Kwick en Kidz groep. Aan de hand van het voorleesboek ‘Rupsje Nooitgenoeg’ gaan we aan de slag met dit thema.   

Het boekje bouwt zich op van eitjes, naar een rups, naar een cocon en uiteindelijk wordt het een vlinder. Dit is per week ook terug te zien op de groep tijdens verschillende activiteiten die we met de kinderen gaan doen. Door het voorleesboek bij dit thema te betrekken bieden we dit thema spelenderwijs aan de kinderen aan. Elke week lezen we het boekje met de kinderen, dit zorgt voor de nodige herhaling.

Deze week gaan we bezig met het benoemen van fruit tijdens het kringmoment en benoemen we de bijbehorende kleuren met de kinderen. Deze week is de rups aan de beurt. Aan de hand van pasta mogen de kinderen op ontdekking uitgaan. Dit draagt bij aan de sensomotorische ontwikkeling. We gaan proberen om een rups te tekenen. De kinderen gaan oefenen met het tekenen van rondjes, dit stimuleert de fijne motoriek van de kinderen. De jongere kinderen mogen een rups verven met een ballon. Hierbij gebruiken we dus een keer, ander materiaal dan een verfkwast. De kinderen zijn gelijk nieuwsgierig.

Zo bouwen we het thema elke week op, aansluitend op het niveau van de kinderen. Als we het einde van de zomervakantie hebben bereikt zijn we als goed is allemaal een vlinder geworden…

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet