Thema boerderij bij Kiddo’s

Thema boerderij bij Kiddo’s

19 mei 2022

Het thema ‘wij werken op de boerderij’ was een groot succes bij peuteropvang Kiddo’s. De bouwhoek werd een boerderij met dieren, tractoren en stro. Er is veel geknutseld, zoals het beplakken van kippen met gekleurde veren en koeien met zwart en wit papier, maar ook schapen met echt wol.

We hebben een liedje geleerd over boer Boris op de boerderij en daar kwamen allerlei dieren en geluiden in voor. Ook woorden als koe-kalf  en paard-veulen kwamen aan bod. Hier hebben de kinderen veel van geleerd.
We hadden in onze ontdektafel mais gedaan. Dit is goed voor de senso-motoriek. Later hebben we hier ook hooi en stro in gedaan om mee te spelen en aan te voelen.

We hebben echte kuikens in de groep gehad om te knuffelen en te verzorgen. Dat was zo leuk! Ook is er een echte paashaas op bezoek geweest en die heeft eieren verstopt. De kinderen hebben alle eitjes gevonden en waren heel trots.
Met Moederdag kregen alle moeders van de kinderen een versierde tissue doos met de tekst ‘van je kleine snotneusje’.

Na de vakantie zijn we gestart met het thema ‘wij werken in de tuin’. De kinderen hebben allemaal een eigen tuintje gekregen om te verzorgen.
Als inleiding hebben we het boekje Bobbi in de tuin gelezen en besproken. Zo kwamen er al veel themagerichte woorden aan bod.
In de ontdekhoek hebben we tuinaarde gedaan en allerlei tuingereedschap en bloemen om mee te spelen.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet