Startblokken bij kindercentrum Kanjers

Startblokken bij kindercentrum Kanjers

16 september 2022

Alle pedagogisch medewerkers van Koppel-Swoe van de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zijn bezig met de cursus Startblokken. Hierdoor krijgen we allemaal weer een frisse blik op de ontwikkeling van de kinderen, onlangs kwam de huishoek aan de orde.

Dit is een hoek waar erg veel gespeeld wordt en waar kinderen echte situaties nabootsen. Er wordt gekookt, er is vaak een vader, een moeder en één of meerdere kinderen. Tot voor kort was het bij Banjers altijd één hoek waar kinderen alles wat ze bedachten uitvoerden. Bij de cursus hebben we geleerd dat het er veel meer als een huis uit moet zien. Dus een woonruimte, een slaapruimte en eventueel ook een wasruimte. Natuurlijk zijn wij gelijk aan de slag gegaan en het is verbazingwekkend om te zien hoe anders er gespeeld wordt. Er wordt gekookt en gegeten in de ene ruimte, de baby wordt verschoond, krijgt de fles en wordt naar bed gebracht in de andere ruimte.

We zien heel ander speelgedrag dan voorheen. Zo waardevol, als een cursus direct zoveel positiefs brengt!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet