Spinnen bij peuteropvang Kiddo’s

Spinnen bij peuteropvang Kiddo’s

29 oktober 2020

Tijdens het buitenspelen bij peuteropvang Kiddo’s vond juf Danielle een spin. Alle kinderen verzamelden zich rondom de picknicktafel en keken naar het diertje. De spin is in een potje gedaan en samen met de kinderen bekeken in de kring. Sommige kinderen durfden hem ook wel op hun hand te houden. Door te kijken hebben we ontdekt dat hij zwart is en 8 poten heeft. Hij heeft ook kleine haartjes en ogen. Dit was de inleiding van het nieuwe thema ‘de spin in de herfst’.

Met de kinderen is de themabak van zolder gehaald en is het lokaal in herfstsfeer gebracht. Er hangt nu een grote spin in de groep en we hebben een web met een lichtje.
In de grote zandtafel zitten spinnen in verschillende kleuren, kastanjes, eikels en maïs. Goed voor de senso-motoriek.

In de loop van de week zijn er van klei spinnen gemaakt. Eerst leren een balletje te draaien en dan 8 pootjes (rietjes) in de spin steken, dan nog 2 oogjes en dan is hij klaar!

In de kringen zingen we de liedjes “de spin wiedewin” en “daar komen eens twee spinnetjes aan”. De kinderen doen actief mee. Ze hebben zwarte handschoentjes aan met oogjes erop.
Zo kunnen ze met hun handen als spinnen lopen.

In de speelzaal zijn de juffen de spinnen en zitten op de mat. De kinderen zijn de vliegjes. De spinnen willen de vliegjes vangen en kietelen in het web. De kinderen vinden dit heel leuk, maar ook een beetje spannend.

Onze boekenmand is door de biebjuffen gevuld met allemaal boekjes over de spin. Het boek “de spin die het te druk heeft” werken we uit.

We gaan nog een paar weken verder met dit thema. Zo gaan we nog spinnen stempelen, een web van wol maken en fruitspinnetjes eten.

Dit vind je misschien ook interessant!

Beautysalon bij BSO Kierewam

18 juni 2024
Bij BSO Kierewam hebben we iedere week weer een nieuwe activiteit. Deze week staat in het teken van nagels lakken, make-up, haren en maskertjes. Ook...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet