Spelen met natuurlijk materiaal bij kindercentrum Kierewam

Spelen met natuurlijk materiaal bij kindercentrum Kierewam

Op de Kidz en Kwick groep hebben we verschillende opbergboxen met natuurlijke materialen. Deze materialen vervangen we regelmatig, afhankelijk van het thema waar we mee werken of het seizoen waarin we zitten. In de boxen zitten bijvoorbeeld dennenappels, kastanjes, stro, stukjes hout of zoals deze keer stenen.

Ieder kind vindt weleens een steen die hij of zij niet kan laten liggen. De steen voelt lekker of ziet er mooi of apart uit. Elke steen is uniek. De meeste kinderen die bij ons een steen op het plein of in de zandbak vinden, willen deze graag mee naar huis nemen. Ze zijn er trots op en zien het als een schat.

De box met stenen is dan ook op de groepen erg in trek. Wat is het geweldig om te zien dat ieder kind er anders mee speelt. De één probeert ze op te stapelen, de ander maakt er een mooie cirkel van. De jongste kinderen, die alleen met de grote keien spelen, voelen er aan en ontdekken het gewicht en de structuur van stenen. Zoals je op de foto’s kunt zien, is het ook leuk om graafmachines en shovels toe te voegen.

Stenen spreken tot de verbeelding en zorgen voor eindeloos mooi spel!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet