Rupsen en vlinder bij de Buurtkabouters

Rupsen en vlinder bij de Buurtkabouters

4 april 2023

Bij de Buurtkabouters zijn we nog druk bezig met het thema Rupsje Nooitgenoeg. Samen met de peuters hebben we bekeken wat hij op zaterdag allemaal eet en dit op zijn lijf geplakt. Dit is heel veel en we leren daardoor ook veel woorden.  De peuters gaan regelmatig kijken bij de rups aan de muur.

Ons speellokaal leent zich goed om het verhaal na te spelen. Eerst opgerold liggen als een eitje op een blad en dan gaan kruipen als een rups. Er zijn allerlei gymmaterialen zo neergezet dat de peuters er overheen en onderdoor kunnen klimmen of kruipen. Zo oefenen we spelenderwijs de grove motoriek.

De rups maakt uiteindelijk een cocon en blijft daar meer dan 2 weken inzitten om er als een mooie, gekleurde vlinder uit te komen. We bekijken foto’s van rupsen, een cocon en veel vlinders. We hebben een bak met gekleurde rijst en macaroni om de ontwikkelingsstadia uit te beelden. Hier kunnen we mee sorteren op volgorde van ontwikkelingsstadia maar ook op kleur. Gelijktijdig komt het tellen dan ook weer aan bod. Ook knutselen de peuters zelf een cocon, door dikke wol om een wc-rolletje te wikkelen.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet