Regenboogrijst bij de Boeffies

Regenboogrijst bij de Boeffies

12 mei 2022

Wat is er nou toch leuker dan spelen en ontdekken met zintuigelijk speelgoed?! Het eerst zelf maken!

Samen met de oudste kinderen wandelen we naar de Jumbo om witte rijst te kopen. Zwaar zeg, die grote zakken, maar het lukt ons wel om ze samen naar Kanjers te krijgen. We leggen de zakken op de grote picknick tafel en de kinderen mogen zelf een hoeveelheid rijst in een zip zakje scheppen. Veel of weinig, dat maakt niet uit. Een scheutje azijn erbij (bah dat ruikt zuur zeg) en dan alleen nog een kleurtje kiezen van de voedingskleurstof. We sluiten de zakjes en de kinderen mogen de rijst nu kneden en mengen. Wow, dat wordt mooi zeg!

Wanneer de rijst droog is, doen we de zakjes 1 voor 1 in de zandwatertafel. Een mooie grote regenboog ontstaat. We oefenen nogmaals alle kleuren. Heel lang is de regenboog niet zichtbaar en ligt alle rijst door elkaar. Dan nog ziet het er mooi en uitdagend uit. Er wordt dan ook op allerlei verschillende manieren mee gespeeld. De een is druk met de stokjes en ijsschep om er ijsjes van te maken, terwijl de ander erg druk is met schenken en de trechter. De kleinere kinderen zijn vooral erg druk met grabbelen, graaien, pakken en terug doen.

Zolang het spel uitdagend is, kunnen kinderen lang geboeid blijven. Deze activiteit is zeer geschikt voor binnen op een druilerige dag, maar ook voor een middag buiten in onze tuin.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet