Realistisch spel bij de Boeffies

Realistisch spel bij de Boeffies

25 augustus 2022

Door te spelen ontdekken de kinderen bij Boeffies hoe de wereld in elkaar zit. Door de kinderen dagelijks fantasie rijke ervaringen aan te bieden wordt spel gestimuleerd. Bij het aanbieden van speelgoed en andere materialen proberen we zoveel mogelijk op de leeftijd en behoefte van het kind te letten. Wij hebben bijvoorbeeld een echt (leeg) pak melk in het kinderkeukentje staan, een fles wasmiddel bij de kinderwasmachine en een senseo-apparaat op het kinderkeukentje staan. Zo halen we “echte” situaties bij ons op de groep.

Tijdens de vakantieperiode hebben we buiten de tent opgezet, daarbij de kinder-bbq gezet, een luchtbed opgepompt en de parasol bij de tent gezet. Zo creëerden we onze eigen kampeerplek op de camping van Kanjers. We hebben veel zand, water en schelpen aangeboden en verteld over de zee. We bekijken een echte grote zonnebloem; een grote stevige groene stengel, gele bloemblaadjes en in het midden allemaal zaden. Dat voelt raar zeg. Zelf schilderen we daarna de zonnebloem en beplakken het hart van de bloem met echte pitten. Wat een mooie kunstwerken!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet