Proeverij bij de Bikkels

Proeverij bij de Bikkels

8 juni 2023

Op peuteropvang Bikkels zijn we altijd bezig om elk kind zoveel mogelijk te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. De taalontwikkeling, emotionele ontwikkeling en de motorische ontwikkeling zijn daar een paar voorbeelden van. Maar de ook het ontwikkelen van de zintuigen hoort hier bij.

Nou klinkt dat allemaal erg zwaar maar dat is het niet hoor. Bij de Bikkels proberen we er altijd een leuke draai aan te geven, zo ook deze keer. We gingen namelijk aan de slag met het zintuig proeven. We hadden allemaal verschillende soorten fruit klaar gemaakt die de kinderen regelmatig bij ons eten zodat het niet te moeilijk moest zijn om het te herkennen, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig.

De kinderen mochten één voor één op de stoel komen zitten en wie durfde kreeg een blinddoek voor (dat is al spannend op zich). Dan je mond open en proeven wat je in je mond kreeg. Sommige wisten het gelijk maar anderen hadden toch wel een beetje hulp nodig. Het is namelijk niet eenvoudig om goed te proeven wat het is zonder dat je ogen je helpen.

Dat het een leuke activiteit was bleek wel uit de enthousiaste kreten ‘nog een keer’.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet