Peuterspeelzaal Bikkels ontdekt de kracht van het licht

Peuterspeelzaal Bikkels ontdekt de kracht van het licht

Bij peuterspeelzaal Bikkels is een echte ontdekhoek. Het woord zegt het al, in deze hoek valt elke keer weer wat anders te ontdekken. Soms door middel van een bak met rijst, soms met spiegels of met de lichtbak. Per thema wordt er iets aangeboden wat zoveel mogelijk bij het thema past.

Dit thema staat de diaprojector er, met ernaast een bak vol plastic insecten. Al snel trekt de grote lichtplaat de kinderen aan. De een na de ander legt de dieren erop. Mooi om te zien hoe ze met elkaar kijken en van alles uit proberen.

Dan ineens ziet een peuter dat er achter hem op de muur ook wat gebeurd! Vol verwondering legt hij de dieren op een andere plek, kijkt om en ja hoor….daar gebeurt ook wat. Als we er samen over praten vertelt hij het ook. De grote vlieg ligt daar boven! Prachtig hoe een plaat, licht en een muur samen een bron van spel kunnen zijn.

Dit vind je misschien ook interessant!

Proeverij bij de Bikkels

8 juni 2023
Op peuteropvang Bikkels zijn we altijd bezig om elk kind zoveel mogelijk te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. De taalontwikkeling, emotionele ontwikkeling en de motorische...
Meer lezen?

Dansen bij de Banjers

2 juni 2023
De kinderen van de Banjers houden van dansen, hierdoor ontstaat er met regelmaat een spontane disco. Eén van de kinderen begint een liedje te zingen...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet