Peuters van peuterspeelzaal ’t Hummelhoekje bakken taart

Peuters van peuterspeelzaal ’t Hummelhoekje bakken taart

7 februari 2023

De peuters van psz ’t Hummelhoekje zijn bezig met het thema: “Wij vieren feest!” In dit thema gaan wij het hebben over alles wat te maken heeft met feest. Wij hebben al een feestmuts gemaakt en deze week hebben wij een taart gebakken!

Maar wat heb je nodig voor het bakken van een taart? Samen opzoek naar de taartvorm, de ingrediënten en natuurlijk de mixer! Daarna volgen wij de stappen die op de verpakking staan. Het water, de slagroom en de kwark in een grote bak en dat mogen wij mixen.

Eén voor één werd er voorzichtig gemixt. Daarna de taartmix toevoegen en opnieuw mixen. Weer werd er zorgvuldig gemixt. Na het mixen was het tijd om de taart in de taartvorm te stoppen en moesten wij de taart nog even gladstrijken. De taart ging in de koelkast en toen moesten wij wachten……

In de tijd dat wij moesten wachten, hadden wij genoeg tijd om alles op te ruimen want ook dat hoort bij het proces van een taart bakken. Allereerst natuurlijk de lepel schoonlikken daarna alles in de afwasmachine, een doekje over de tafel en al het afval in de prullenbak.

Al het wachten werd beloond want in de kring konden wij heerlijk smullen van onze eigen gemaakte taart. En wat was de kwarktaart lekker!

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet