Peuters ’t Muizenholletje na de zomervakantie weer begonnen

Peuters ’t Muizenholletje na de zomervakantie weer begonnen

25 september 2020

De peuters van peuterspeelzaal ’t Muizenholletje  in Emst zijn weer begonnen na een lekkere lange zomervakantie. Er zijn een aantal nieuwe peuters begonnen, die al fijn mee spelen met de andere peuters.

Op onze peuterspeelzaal/peuteropvang zijn we begonnen met het thema ”Samen spelen, jij en ik!”. Dit thema gaat over het dagelijkse ritme en de kleine regeltjes die op de peuterspeelzaal gelden. Voor de peuters geeft het veiligheid als ze weten waar ze aan toe zijn en wat er verder zoal te gebeuren staat. Pas als een peuter zich veilig voelt, zal hij of zij zich kunnen ontwikkelen.

Bij het vrije spel mogen de peuters zelf kiezen wat ze gaan doen. Bijvoorbeeld puzzelen, knutselen, in de bouw/rijhoek, in de huishoek of een boekje lezen in de leeshoek. De pedagogisch medewerkers proberen zoveel mogelijk te stimuleren om na het spelen ook weer op te ruimen. In de loop van de ochtend gaan we samen in de kring om fruit te eten en wat te drinken. Ook zingen we dan liedjes, spelen een spel of lezen een boekje voor. Ook is er natuurlijk veel gelegenheid om buiten te spelen. Bij dit thema hoort ook de aandacht voor het ritueel van schone luiers en plassen op de wc.

Tussen het gewone programma door is er natuurlijk ook nog tijd om een verjaardag, afscheid of de geboorte van een klein broertje of zusje te vieren!

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet