Peuters ’t Heggeholletje maken kennis met groente en fruit

Peuters ’t Heggeholletje maken kennis met groente en fruit

19 oktober 2020

De peuters van ’t Heggeholletje zijn druk in de weer met groente en fruit. Op verschillende manieren wordt er kennis mee gemaakt. We zien het, we ruiken het, we voelen het, maar we proeven er natuurlijk ook van! Zo komen we erachter dat alles zijn eigen smaak heeft en dat niet iedereen hetzelfde lekker vindt. We spelen ook een nieuw spel wat over groente en fruit gaat en leren zo weer nieuwe soorten kennen.

We stimuleren de zelfstandigheid van de peuters door hen zelf te laten smeren en te snijden. Met de groente versieren we crackers en met het fruit maken we smoothies.

Voor onze peuters zijn veel groente- en fruitsoorten al aardig bekend.

Wij hebben buiten namelijk een eigen moestuin waar we geregeld te vinden zijn en waar we vaak heerlijk snoepen van o.a. tomaten, aardbeien, komkommer en paprika die we zelf hebben verbouwd. Ook kruiden proeven we wel eens, bijv. bieslook of basilicum.

Maar ook andere werkzaamheden horen bij het onderhouden van een moestuin, zoals onkruid wieden. Daarmee helpen de peuters ook graag mee! Kortom, zaaien en oogsten vind je vaak terug in onze activiteiten.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet