Peuteropvang ’t Hummelhoekje speelt met water

Peuteropvang ’t Hummelhoekje speelt met water

15 juni 2023

Pffff…… Wat is het warm de afgelopen dagen en wat is er dan leuker om te spelen met water! Bij peuteropvang ’t Hummelhoekje starten wij de ochtend met het vullen van de watertafel. Dit doen wij samen met kinderen. Er zijn 3 emmers en hierbij wordt er netjes om de beurt een emmer gevuld en geleegd.

Na het legen van het water geeft de peuter hem aan de volgende peuter. Zo draagt iedereen bij aan het vullen van de watertafel. Maar dan? Dan zit er water in de tafel, wat hebben wij dan nodig? Er wordt van alles geroepen, bootjes, vissen, haaien en bekers. Samen zoeken in de kast naar de juiste spullen en spelen maar!

Er worden visjes gevangen met het vangnet en gelukkig daarna ook weer vrijgelaten ???? Je kan er met een bootje in varen en je kan een bekertje vullen en daarna weer leeggooien. Leeggooien kan via de trechter of gewoon recht in de bak. Door er verschillende materialen bij aan te bieden ontstaan er diverse spelmogelijkheden en blijft de watertafel ook leuk!

En na al het spelen is het tijd om op te ruimen, alle spullen weer uit de bak en dan wordt de bak leeggegooid en ontstaat er op het plein een waterplas. Waar alle peuters dan maar weer al te graag in willen springen. Wat blijft water ook oneindig veel plezier geven!

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet