Peuteropvang Buurtkabouters extra ochtend open

Peuteropvang Buurtkabouters extra ochtend open

22 september 2020

Met ingang van het nieuwe schooljaar is er ook op de dinsdagochtend een groep peuters aan het spelen bij peuteropvang/peuterspeelzaal de Buurtkabouters. Dit betekent dat de Buurtkabouters nu vijf ochtenden per week geopend is.

Zoals vaak aan het begin van een nieuw speeljaar starten er veel nieuwe kinderen. Zij moeten natuurlijk even wennen. Daarom beginnen we met het thema Welkom. Hoe ziet een ochtend op de peuterspeelzaal er uit, wat doen we allemaal en wat neem je mee in je tasje? We praten er veel over en laten het zien aan de hand van de dagritmekaarten.  De peuters maken kennis met elkaar en ook met de nieuwe vrijwilliger, die ons elke week op de dinsdag komt helpen.

Naast het werken met de thema’s, gebruiken we op de Buurtkabouters ook het taalstimuleringsprogramma ‘Logo3000’. Elke week bieden we de peuters een praatplaat of een clusterplaat (een cluster van bij elkaar horende woorden) aan. Deze keer gaat het over ‘allemaal’ (de groep kinderen is ‘allemaal’), maar je hebt ook het kind als individu. Ter ondersteuning van de platen gebruiken we herkenbare materialen om de woorden uit te beelden en zo beter bij de belevingswereld van de kinderen aan te sluiten.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Beautysalon bij BSO Kierewam

18 juni 2024
Bij BSO Kierewam hebben we iedere week weer een nieuwe activiteit. Deze week staat in het teken van nagels lakken, make-up, haren en maskertjes. Ook...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet