Ouderbetrokkenheid bij de Boeffies

Ouderbetrokkenheid bij de Boeffies

24 november 2022

Yes! Na 2 jaar geen sint ouder-doe-avond bij de Boeffies te hebben gehouden, kon dat dit jaar wel weer doorgaan.

Een ouder-doe-avond houdt in dat we alle ouders uitnodigen om op een avond op de groep te komen om de groep een mooie make-over te geven. In dit geval in de sinterklaas sfeer. Dit is niet verplicht voor ouders, toch was er een hele ruime opkomst, super gezellig! Even wat andere gesprekjes dan de overdracht van hun kind.

Na een kop koffie of thee met wat lekkers gaan we aan de slag. Er was voldoende karton geregeld, waarmee we een grote schoorsteen en zelfs een stoomboot hebben gemaakt. Achter de haard, waarop de schoenen mogen worden gezet, is een prachtig haardvuur geschilderd. Er hangen vlaggen en nep cadeaus en op het raam is een piet geschilderd.

De afgelopen 2 jaar kon deze activiteit niet fysiek doorgaan, maar hebben we een oproep naar ouders uitgedaan met de vraag of ze thuis wat wilde knutselen. Op deze manier proberen we ouders dan toch te betrekken. Wat bewaard kon blijven van deze knutselwerken, hebben we natuurlijk bewaard; zoals een mooie pepernoten krans en een houten pakjes boot.

We kijken terug op een super gezellige avond en vinden het altijd heel erg fijn om te zien hoe betrokken ouders zijn bij de opvang van hun kind.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet