Ontdektafel bij peuterspeelzaal Bikkels

Ontdektafel bij peuterspeelzaal Bikkels

7 april 2022

Bij Peuterspeelzaal Bikkels hebben we een ontdekhoek. In deze hoek staat elke keer weer iets anders waar de kinderen zelf mee aan de slag kunnen. Zich kunnen verwonderen of het materiaal kunnen ontdekken. Soms staat er een lichtbak, dan weer een heuse overheadprojector maar dit keer een tafel.

Niet een gewone tafel maar een met een opstaande rand. Dat is ook wel nodig want dit keer zit er gekleurde rijst in. Licht- en donkergroen wat mooi aansluit bij het thema waarmee gewerkt wordt. Maar wat nog meer…… Bakjes, gekleurde kriebelbeestjes en pincetten. Al snel staan de eerst kinderen erbij. Sommige kijken even en anderen gaan gelijk aan de slag. De beestjes kunnen mooi in de bakjes. Dat kun je met de pincet doen maar ook gewoon met je vingers. Alle rode in het rode bakje (sorteren) of juist alleen maar spinnen….

Een ander vindt dat de rijst ook in de bakjes kan. Helemaal vol en dan weer leeg gooien. Ook een mooi spel. Als er een peuter bedenkt, in zijn volle bakje een beestje te verstoppen, zien we dat de anderen dat spel overnemen. Mooi om te zien hoe ze naar elkaar kijken en van elkaar leren.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet