Ontdekken, uitvinden en experimenteren in het LAB. van BSO Kierewam.  

Ontdekken, uitvinden en experimenteren in het LAB. van BSO Kierewam.  

10 januari 2019

BSO Kierewam is een buitenschoolse opvang van Koppel-Swoe waar ruim 140 verschillende kinderen gebruik van maken. Kinderen van alle scholen in Epe worden door de pedagogisch medewerkers opgehaald na schooltijd om zo een fijne tijd te hebben op de buitenschoolse opvang.

Ook in de vakanties worden de kinderen bij BSO Kierewam opgevangen en is er elke vakantie weer een leuk en uitdagend programma.

Om kinderen steeds weer uit te dagen moeten er natuurlijk ook nieuwe ideeën worden bedacht. En zo kwam het idee om een heus laboratorium te openen.

Twee weken lang waren de ramen afgeplakt en werd er geklust in de ruimte waar nu het LAB. is. Voor kinderen van de buitenschoolse opvang bleef het geheim tot de opening. De opening is dan ook door de kinderen zelf gedaan. Bjorn mocht het lint doorknippen!

De verraste en blije gezichten van de kinderen waren erg mooi om te zien.

Natuurlijk werd er geproost op de opening en gingen de kinderen daarna aan de slag in het LAB. De kerstvakantie heeft helemaal in het teken gestaan van het LAB., zoals ei in de fles, wierrookstokje in een ranja bus en zelf rook schieten.

Ook nu de scholen zijn begonnen is het LAB. elke dag geopend en kunnen de kinderen er proefjes doen. Zo staan er microscopen, zijn er witte jassen en veiligheidsbrillen en worden er elke week 3 pagina’s met spannende proefjes in het LAB. opgehangen die de kinderen kunnen uitvoeren.

Natuurlijk is er ook ruimte voor eigen bedachte proefjes. Naast het uitgebreide sportaanbod en alle andere leuke activiteiten is  het LAB. een mooie aanvulling voor de buitenschoolse opvang van Koppel-Swoe.

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet