Nieuws vanuit de Buurtkabouters

Nieuws vanuit de Buurtkabouters

We genieten enorm van het heerlijke weer en spelen veel buiten. Op het plein van de Buurtkabouters is van alles te doen. Er is verschillend rijdend materiaal, zoals fietsjes in verschillende groottes, autootjes, een quat, een motor, een tractor en een bezinepomp om te kunnen tanken. Het liefst rijden de peuters heel hard rond. Daarnaast hebben we een glijbaan, een boomstam en stronken om over en op te stappen, een buitenkeukentje en een grote zandbak. Ons laatste thema was Wonen, hoe ziet ons huis eruit, dus werd er buiten gebouwd met gereedschap en blokken van hout en allerlei planken. Er is genoeg te doen op ons plein.

Geregeld gaan we spelen bij onze buren, de W.G. v.d. Hulstschool en de Hoge Weerdschool. Veel grote broers en zussen zitten daar en tijdens het buitenspelen is er ook veel contact. Aan beide zijden van ons plein liggen namelijk de pleinen van de scholen. Maar echt bij elkaar op de groep spelen is natuurlijk het leukst. In kleine groepjes gaan we buurten. Wat vinden de peuters het leuk om met ander speelgoed en andere vriendjes te spelen en alvast op deze manier kennis te maken met de kleuterschool.

Eindelijk, na 2 jaar corona, zijn we weer op “schoolreisje” geweest. Met z’n allen naar de Ezelboerderij. Iedere peuter was er met 1 volwassene, omdat de groep zo groot is dat het voor de leidsters niet te doen is alle peuters bij de boerderij in de gaten te houden en de aandacht te geven die nodig is. En wat was het gezellig. Er is volop gespeeld, bij alle dieren gekeken, een ritje met de ezelkar gemaakt en als afsluiting gesmikkeld van een lekker ijsje. Een groot succes!

Dit vind je misschien ook interessant!

3+ groep bij Kanjers

2 oktober 2023
Op vrijdagochtend is er de 3+ groep bij peuteropvang Bikkels, waarbij we met de 3-jarige naar de Gildeschool gaan. We starten bij ons met de...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet