Nieuwe peuters welkom bij ’t Heggeholletje in Vaassen

Nieuwe peuters welkom bij ’t Heggeholletje in Vaassen

18 juni 2021

Peuteropvanglocatie en speelzaal ’t Heggeholletje in Vaassen heeft weer wat plekjes vrij voor enkele nieuwe peuters. Leuk om te vermelden? Ouders die hun kind hier aanmelden ontvangen een leuk pakketje dat past bij deze groene opvanglocatie van Koppel-Swoe.

 ’t Heggeholletje in Vaassen biedt opvang aan peuters tussen de 2 en 4 jaar oud. Uniek is het grote naastgelegen buitenterrein. Hier kunnen de kinderen natuurlijk volop spelen, maar verder kan er van alles ontdekt worden in de natuur.

Deze peuteropvanglocatie van Koppel-Swoe heeft een waterbaan, een voelmuur en een fijne zandbak met buitenkeuken. Melle de Vos, leidinggevende van de kinderopvanglocaties, vertelt: “Wij vinden buiten spelen heel erg belangrijk. Daar besteden we hier dus ook veel aandacht aan. Zelfs activiteiten zoals kleuren en puzzelen kunnen bij ons buiten gedaan worden. Wij vinden namelijk: als het binnen kan, mag het soms ook best naar buiten.”

En dan is de allerleukste buitenactiviteit nog niet eens genoemd, vult Melle de Vos lachend aan. “We hebben een moestuin aangelegd. Kinderen leren daar van alles over gezond eten en krijgen hopelijk ook een beetje groene vingers. Ouders die hun kind bij ons aanmelden ontvangen een leuk pakketje dat past bij de groene kinderopvang`”

‘Structuur en eigenheid’
Bij ’t Heggeholletje werken de pedagogisch medewerkers met een dagindeling die voor de kinderen een herkenbare structuur heeft. Zo is er aandacht voor de (welkomst)kring, gezamenlijke activiteiten en voor vrij spel. Er zijn verschillende speelhoeken ingericht die passen bij de belevingswereld van peuters. “Via samenspel en saamhorigheid worden sociale vaardigheden bij de kids ontwikkeld.”

Koppel-Swoe gaat ervan uit dat ieder kind de drang heeft om zich te ontwikkelen. Dit op zijn of haar eigen manier en op basis van aanleg en karakter. Melle de Vos: “Wij sluiten daarom zoveel mogelijk aan bij de eigenheid van de kinderen. Oog voor het individuele kind staat bij ons voorop.”

Peuteropvanglocatie ’t Heggeholletje bevindt zich in het Tritongebouw aan de Jasmijnstraat in Vaassen. De peuterspeelzaal is geopend op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 8.15 tot 12.15 uur. De peuteropvang is open vanaf 8.00 uur tot 13.00 uur. “Aanmelden kan via planning@koppelswoe.nl, 0578-67 67 67 of www.kinderopvangepe.nl.”

Dit vind je misschien ook interessant!

Modderweek

Op meerdere locaties van Koppel-Swoe is er weer gehoor gegeven aan de jaarlijkse modderdag. En zo ook op Kierewam! De kinderen kunnen heerlijk kliederen, spelen,...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet