“Net even anders” bij peuteropvang Bikkels

“Net even anders” bij peuteropvang Bikkels

11 december 2023

Als we zeggen bouwen in de bouwhoek dan zullen de meeste mensen denken aan blokken. Nou dat klopt die liggen er bij peuteropvang Bikkels ook. Toch is het ook leuk om bekend materiaal net even anders aan te bieden. De kinderen net even te prikkelen om anders met het bekend materiaal om te gaan.

Dit keer liggen er daarom kleine blokken op tafel met klittenband eraan. Soms zitten er meerdere rondjes op een blokje soms ook maar een. Zo kunnen ze zelf bepalen wat ze er mee gaan doen en hoe je ze op elkaar maakt. Al blijkt dat laatste nog niet eenvoudig want hoe werkt dat nu eigenlijk klittenband? Waar de een het zo door heeft, heeft de ander wat hulp nodig. Waar de een er toch mee wil bouwen is de ander meer druk met het ontdekken van het materiaal. En dat is nu net waar het om gaat. Iets vertrouwds, met een twist, aanbieden waar toch weer veel van te leren valt.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet