Naar de bakker en Sinterklaas bij Kiddo’s

Naar de bakker en Sinterklaas bij Kiddo’s

Wij zijn begonnen met ons nieuwe thema ‘naar de bakker’. Op de lichttafel zijn de peuters van peuteropvang Kiddo’s druk met het versieren van de bakkersmuts en taart. Ook wordt er met klei-taarten versierd. Meneer Vergiet is ook op de groep, alleen heeft meneer Vergiet hulp nodig van de peuters.

Hij wil graag prachtige haren in verschillende kleuren. De peuters rijgen de verschillende kleuren haren door de gaatjes van de vergiet, zo krijgt meneer Vergiet weer prachtige haren! Als echte bakkers maken de peuters zelf brooddeeg en worden er koekjes uitgedrukt in verschillende vormpjes.

Wij hebben ook Sinterklaas in thema bakker verwerkt. Zo worden de peuters echte bakpieten en maken zij zelf heerlijke pepernoten. Eerst oefenen wij in de kring met het rollen van pepernoten van klei, daarna gaan wij echt beginnen met het maken van de pepernoten. De peuters helpen ook met het versieren van het lokaal in Sinterklaassfeer. De ramen worden versierd met raamstickers. In de gymzaal doen wij pietengym! De peuters klauteren onder de brug door en lopen over daken heen. Ook helpen ze net als echte pieten met het bezorgen van de cadeautjes in de schoorsteen. Toen wij terugkwamen van de pietengym stond er tot verbazing van de peuters een zak met cadeautjes voor ons klaar in het lokaal.

Dit vind je misschien ook interessant!

Proeverij bij de Bikkels

8 juni 2023
Op peuteropvang Bikkels zijn we altijd bezig om elk kind zoveel mogelijk te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. De taalontwikkeling, emotionele ontwikkeling en de motorische...
Meer lezen?

Dansen bij de Banjers

2 juni 2023
De kinderen van de Banjers houden van dansen, hierdoor ontstaat er met regelmaat een spontane disco. Eén van de kinderen begint een liedje te zingen...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet