Lente, bloemen groeien bij ’t Muizenholletje!

Lente, bloemen groeien bij ’t Muizenholletje!

Het is weer lente en dan gaan de voorjaarsbloemen weer groeien en bloeien! De peuters van ‘ t Muizenholletje hebben samen narcissen, blauwe druifjes en hyacinten in onze zandtafel gepoot. Eerst een gat graven, bollen met stelen erin zetten en weer dichtmaken met zwarte aarde. En dan natuurlijk iedere dag water geven en af en toe lekker in de zon zetten! Na een paar dagen kwamen er al mooie gele, blauwe en roze bloemen uit.

Ook hebben we in een glazen potje bruine boontjes geplant, water gegeven en ook daar kwamen al heel snel mooi lange groene stelen omhoog. De potjes zijn nu mee naar huis en daar mogen de peuters ze verder verzorgen. Ze waren heel verbaasd dat er uit die kleine bruine boontjes zulke lange stelen groeien.

Natuurlijk zijn er ook mooie hyacinten geverfd, krokustuintjes met blauwe wolken geplakt en tulpen gekleurd. En zijn we langs de tuinen in de straat gelopen om daar de mooie voorjaarsbloemen te bewonderen!

De lente is een hele mooie tijd waar we veel kunnen bekijken en leren. Na de bloemen en bollen worden er natuurlijk ook weer kleine lammetjes, kalfjes en kuikens geboren. In april gaan we naar een boerderij om ze allemaal te bekijken en te aaien!

 

Dit vind je misschien ook interessant!

3+ groep bij Kanjers

2 oktober 2023
Op vrijdagochtend is er de 3+ groep bij peuteropvang Bikkels, waarbij we met de 3-jarige naar de Gildeschool gaan. We starten bij ons met de...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet