Knutselen met kosteloos en natuurlijke materialen bij KDV Kanjers

Knutselen met kosteloos en natuurlijke materialen bij KDV Kanjers

3 november 2021

Wat is er veel te doen met materialen die eigenlijk geen geld kosten. Buiten in de natuur is al heel veel te vinden. In de herfst valt er natuurlijk alles van de bomen en tijdens een wandeling buiten vullen de kinderen van Kindercentrum Kanjers hun eierdozen met van alles wat we tegen komen: kastanjes, eikels, mos, beukennootjes, takken.

Deze eikels gebruiken we dan bijvoorbeeld om mee te verven. We leggen een papier in een bak en druppelen er wat verf op. Door de bak te bewegen gaan de eikels rollen en verspreidt de verf zich. Wat een mooie strepen komen er zo op het papier zeg; het lijkt wel een spinnenweb!

Ook hebben we heel veel blaadjes gevonden, in allerlei verschillende kleuren. We laten ze binnen een nachtje drogen en kunnen er vervolgens mee sorteren. Allemaal dezelfde blaadjes met dezelfde kleur bij elkaar, op een hele lange rij! Als we er dan ook nog een boog in maken hebben we een regenboog van blaadjes gemaakt. Zo wordt ook de fantasie weer geprikkeld, wat een trotse gezichtjes!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet