Iedere week een kleur bij peuteropvang Bikkels

Iedere week een kleur bij peuteropvang Bikkels

10 maart 2021

De afgelopen weken zijn we bij peuteropvang Bikkels druk aan het werk geweest met het thema ‘kleuren’. Iedere week stond in het teken van een bepaalde kleur. Door de hele week een kleur te benoemen, ermee te werken en spelen ontstaat er herhaling en is de kans groter dat de kinderen leren hoe een bepaalde kleur heet.

We begonnen de reeks met ‘rood’. Een herkenbaar rood voorwerp is voor de kinderen een appel. We bekeken dan ook samen hoe zo’n appel eruit ziet en vervolgens mochten ze er zelf een verven. Wat mooi om te zien hoe ze ook op deze leeftijd al echt de appel van rode verf voorzien.

In de week van ‘oranje’ maakten we mooie handschoenen en daar moesten natuurlijk ook onze handen in. Lekker warm! Met oranje verf mochten de kinderen hun hand in de handschoen drukken. Natuurlijk kunnen wij als pedagogisch medewerkers dat verven, maar wat is er mooier om het de kinderen zelf te laten doen. Het ervaren van het gekriebel van de kwast, de natte koude verf op je hand voelen, maar vooral de concentratie en oog-hand-coördinatie die het van de kinderen vraagt om de hele hand te bedekken met verf. Een prachtig leer moment! Met als resultaat mooie oranje handen in de handschoenen!

Tijdens de week van ‘geel’ gingen we aan de slag met knippen en plakken. Iedereen mocht  zelf proberen een mooie zon uit te knippen en natuurlijk ook de zonnestralen. Knippen is ook een lastige vaardigheid, maar doordat wij dit op de groep vaak doen zie je dat de peuters er al erg bedreven in zijn. Met als resultaat de mooiste zonnetjes.

Dit vind je misschien ook interessant!

Een inkijkje bij BSO-Kleurrijk

6 juni 2024
Bij BSO Kleurrijk zorgen wij elke dag voor voldoende speelplezier voor de kinderen. Zo bieden wij sport, spel en knutselactiviteiten aan. Dankzij de rijke fantasie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet