Kindercentrum Kanjers maakt zelf speelrijst en klei

Kindercentrum Kanjers maakt zelf speelrijst en klei

Bij Banjers maken wij zelf speelrijst en klei, de kinderen vinden het leuk om te helpen. Eerst helpen ze met het maken van de klei, ze doen met een lepel alles in de pan soms valt er ook wat naast, maar dat is gelukkig niet erg.

We bekijken samen welke kleuren er allemaal zijn. De kinderen kiezen de rode kleurstof uit. We horen dat de klei begint te pruttelen dat is het teken dat we goed moeten gaan roeren, na het roeren is de klei klaar. Helaas moeten we nog wel even geduld hebben totdat de klei is afgekoeld.

Als de klei afgekoeld is kunnen we er mee spelen, we gebruiken vormpjes om de klei mee uit te steken en ander gereedschap om er wat moois van te maken, hierdoor wordt ook weer de fijne motoriek gestimuleerd en prikkelen we de fantasie.

Ook bij het maken van de speelrijst willen de kinderen graag helpen, speelrijst maken gaat wat sneller dan de klei. We doen de rijst in een zakje en mengen azijn met kleurstof, dit alles doen we in een zakje. De kinderen zien dat de kleurstof zich verspreid over de rijst. Met hun handen slaan ze op het zakje, maar helaas gebeurt er nu weinig, maar als ze gaan schudden dan worden bijna alle rijstkorrels rood of geel. Ze voelen dat de zakjes met rijst een andere structuur hebben dan de klei en dat de rijstkorrels niet aan elkaar plakken.

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet