“Ik bouw een huis” bij peuterspeelzaal ’t Hummelhoekje

“Ik bouw een huis” bij peuterspeelzaal ’t Hummelhoekje

De afgelopen weken hebben de peuters van ’t Hummelhoekje gewerkt aan het thema ‘Ik bouw een huis’. In de bouwhoek maakte we een werkplaats waar ze zelf aan de slag konden met echte materialen, kosteloze materialen en natuurlijke materialen om daarmee te bouwen. Natuurlijk wel goed beschermd met een veiligheidsbril en bouwhelm op.

Ook gingen we de wijk in, op zoek naar allerlei verschillende huizen. Rijtjeshuizen, vrijstaande huizen, met garage of zonder, hoge huizen, lage huizen er was van alles te zien en te leren!

De peuters hebben zelf ook een foto meegenomen van hun eigen huis, hierover konden ze dan in de kring van alles vertellen. Bijvoorbeeld met wie ze er wonen, of er een garage is, of ze een eigen kamer hebben en hoe deze eruit ziet en ga zo maar door. Het leverde erg leuke gesprekjes op!

Voor meer informatie over onze peuterspeelzaal, zie onderstaande link.

https://kinderopvangepe.nl/diensten/peuterspeelzaal-hummelhoekje/

Dit vind je misschien ook interessant!

BSO Oene bakt pepernoten

Bij BSO Oene hebben de kinderen zelf pepernoten gebakken. Wat was dit een gezellige activiteit, eerst werd het deeg gemaakt. Hierna mochten alle kinderen hun...
Meer lezen?

Knutselweken bij BSO Kleurrijk

Bij BSO Kleurrijk zijn de kinderen creatief bezig, elke week is er weer een nieuwe knutselactiviteit voor hen. Vorige week hebben de kinderen voor Sint-Maarten...
Meer lezen?
© 2022 Media Magneet