Hoera! Boeffies is geopend!

Hoera! Boeffies is geopend!

19 maart 2021

1 Maart jl. was het zover: de nieuwe kinderdagverblijfgroep bij Kanjers opent haar deuren.
Na maanden klussen, online bestellingen plaatsen is het gelukt om er een harstikke fijne, warme, huiselijke groep van te maken.

De oudercommissie had alle ouders gevraagd om mee te denken over de naam voor de groep. Er zijn veel inzendingen gekomen en daaruit is de meest voorkomende naam gekozen, namelijk: Boeffies! De kinderen van de winnende ouders mochten het inpakpapier van de deur scheuren, waarachter de naam tevoorschijn kwam. Ook kregen zij een speelgoedpakket als cadeau. De groepen werden getrakteerd op heerlijke slagroomtaarten en deze werden met alle kinderen buiten opgesnoept, wat een feest!

Toen de ideeën begonnen over de inrichting van de groep, kwam vooral het huiselijke aspect veel naar voren. Dat dit gelukt is blijkt wel; de kinderen voelen zich allemaal gelijk “thuis”.
Wat is er toch veel te ontdekken op zo’n nieuwe groep; ander speelgoed, een andere huishoek met een hanglampje er boven en een grote witte kast waar spelletjes uit gekozen kunnen worden. Twee relax stoelen waarin boekjes gelezen kunnen worden, maar ook rustig een fles gegeven kan worden.

Met de grondbox voor de allerkleinste is er veel interactie tussen de kinderen onderling. Aan de wand hangt een grote spiegel, waarin de kinderen zichzelf ontdekken en vol verwondering naar zichzelf kijken. De grote tafel centraal op de groep biedt rust voor een spelletje, knutsel werkje en de gezamenlijke eetmomenten. In de hoge wipstoelen kunnen ook de kleinste kinderen hierbij zitten. De laminaat vloer maakt het plaatje helemaal af!


Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet